Google+

Oficialii au recitat poezii la bustul lui Eminescu, de ziua marelui poet. Multimea l-a aclamat pe presedintele Timofti, dar l-a huiduit pe Mihai Ghimpu - VIDEO

Oficialii au recitat poezii la bustul lui Eminescu, de ziua marelui poet. Multimea l-a aclamat pe presedintele Timofti, dar l-a huiduit pe Mihai Ghimpu - VIDEO
Embed:

Oficialii au sustinut astazi examenul la limba romana, avand drept subiect actualitatea poeziei lui Mihai Eminescu. De ziua poetului, politicienii s-au pregatit mai ceva ca pentru bacalaureat si au recitat cele mai reprezentative versuri ale poetului, pentru situatia social-politica din tara. Si daca presedintele Timofti a fost aclamat de cei veniti la bustul lui Eminescu, atunci liberalii in frunte cu Mihai Ghimpu au fost huiduiti.

 

“Domnul Ghimpu ne-o tradat, ne-a lasat singuri..."


Mihai GHIMPU, LIDER PL: “Ei sunt cativa, fiecare dupa mintea lui...”


“Noi suntem putini, dar el a ramas singuri...”


In scurt timp, suparat, Mihai Ghimpu a plecat. Si desi a venit odata cu seful sau de partid, premierul in exercitiu Gheorghe Brega a asteptat si a depus flori impreuna cu presedintele tarii si cel al Parlamentului si cu Ion Paduraru, care era inca premier desemnat.

La eveniment Andrian Candu a schimbat cateva vorbe cu Nicolae Timofti si au facut schimb de amabilitati.


“Despre ce ati vorbi astazi doar despre literatura...”


Aproape toti oficialii, care s-au perindat astazi pe la bustul lui Mihai Eminescu au tinut sa mentioneze cat de actuala este  poezia poetului. Nicolae Timofti a recitat aceeleasi versuri ca si anul trecut.

Adrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Voi sunteti urmasii Romei niste famei si niste lasi... Daca vorbim de timp, la steau care a rasarit e o cale atat de lunga, incat mii de ani i-au trebuit luminii sa ne ajunga, eu spre sa depasim toate pana la 29 decembrie...”


Ajuns in fata bustului lui Eminescu liberal-democratul Valeriu Strelet nu doar a recitat versuri.

Valeriu STRELET, LIDER PLDM: ”Recita imparat si proletar, si va dati seama ca este o stare de spirit foarte grea in societatea noastra....”


Igor Dodon crede ca cea mai actuala poezie, din creatia lui Eminescu este Criticilor mei. In timp ce vorbea presei, un grup de tineri, prezenti l-a eveniment, au ps pe fundal sa cante imnul Romaniei. 

Ion Paduraru insa a tinut sa recite o poezie de dragoste.


Dupa politicieni la bustul lui Mihai Eminescu a depus flori si un grup elevi de la liceul cu predare in limba rusa 尿lexandru Puskin Elevii au spus ca abia de cateva zile au inceput sa studieze opera si activitatea lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu s-a nascut pe 15 ianuarie 1850. Tot astazi, in tara noastra se sarbatoreste ziua culturii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn