Dupa altercatiile de ieri din fata procuraturii generale, politia a deschis 7 cauze penale pentru violenta asupra politistilor. Si asta pentru ca 6 ofiteri au fost raniti. Astazi, pe patul de spital, acestia au fost vizitati de sefii de la Interne care le-au oferit diplome. Unii au fost avansati in grad.

Publicat:07.09.2015, 06:51

Dintre toti cei 6 politisti raniti ieri in timpul altercatiilor, acesta a avut de suferit cel mai mult. El s-a ales cu mai multe traumatisme, dar si cu probleme la inima, intrucat a fost lovit in piept. Astazi el a fost avansat in grad si a devenit locotenent-colonel. Ceilalti colegi de-ai sai au primit diplome.

Oleg BALAN, MINISTRU DE INTERNE: “Asta tine de obligatiile lor de serviciu, dar nu tine de obligatiile lor sa fie agresati.”


Intre timp, oamenii legii au pornit 7 cauze penale pentru violenta asupra politistilor. Ieri politia a retinut 8 persoane intre care liderul partidului Casa Noastra Moldova, Grigore Petrenco, Mihail Amerberg, dar si un minor. 

Ancheta urmeaza sa stabileasca daca  persoanele retinute ieri sunt cele care au agresat politistii. Totodata, in urma expertizei la care au fost supusi, s-a dovedit ca unul dintre suspecti era drogat.


Oleg BALAN, MINISTRU DE INTERNE: “Scopul lor a fost sa devasteze procuratura.”


Si cum protestele in Piata Marii Adunari Nationale continua, cladirea Guvernului era si astazi impanzita de politisti echipati pana in dinti cu tot felul de mijloace de protectie.


Seful interimar al Inspectoratului General al Politiei afirma ca astazi pe strazi sunt dislocati mai putini politisti decat ieri. Ieri, zeci de activisti si membri ai partidului Casa Noastra Moldova in frunte cu Grigore Petrenco au incercat sa intre in sediul procuraturii generale, fapt soldat cu o incaierare cu fortele de ordine.