Google+

Orasenii se fac a uita ca e bine sa sorteze gunoiul. Ce ganduri are municipalitatea in privinta gunoiului din tomberoane - VIDEO

Orasenii se fac a uita ca e bine sa sorteze gunoiul. Ce ganduri are municipalitatea in privinta gunoiului din tomberoane - VIDEO
Embed:

Din rau spre mai rau. De la an la an orasenii se fac a uita ca e bine sa sorteze gunoiul. Potrivit celor de la primarie in 2014 locuitorii capitalei au fost mai responsabil, iar in 2015 nu prea. Asa ca municipalitatea deja se gandeste sa sorteze gunoiul dupa ce acesta este aruncat in tomberoane.

 

Lilia CARAUS, REPORTER PRO TV: “Potrivit celor de la primarie, doar un procent din cantitatea de deseuri este sortat de catre oameni. Desi in fata acestui bloc exista tomberoane in care poti sa pui gunoiul separat, oamenii nu se obosesc sa-l separe, dar arunca in acelasi loc tot ce le pica sub mana, de la carton, la plastic sau chiar metal.”


In loc sa se civilizeze, de la an la an, oamenii dau inapoi. Imaginile vorbesc de la sine. Aceasta doamna a aruncat punga plina cu de toate in acelasi tomberon.


“Da, am uitat. Două sticle am, asta-i sigur. Sunt vinovată.”


Iar exemplele negative pot continua.


“Acolo nu e sticlă, e plastic. Vedeţi, e gunoi.”


Totusi, unii incearca sa ne convinga ca sunt disciplinati.


“Eu mereu pun totul separat.”

Totodata, municipalitatea cauta si alte solutii. Cum ar fi modernizarea gunoistii de la Tantareni si deschiderea unei linii de sortare. Acum o firma din Germania efectueaza un studiu de fezabilitate, ca ulterior sa fie anuntat un concurs international.


Vlad COTET, VICEPRIMAR: “Analizam posibilitatea alocarii unui teren pentru constructia unei statii de sortare in ansamblu care va acoperi volumele din toate localitatile.”


Estimativ, proiectul ne va costa 10 milioane de euro, bani care urmeaza sa fie luati cu imprumut de la BERD. Municipalitatea spera ca jumatate din suma sa fie oferita drept grant. Acum toate deseurile din capitala  sunt transportate la gunoistea de langa Bubuieci, dupa ce acum cativa ani localnicii din Tantareni au protestat nemultumiti ca acestea sunt duse langa localitatea lor. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn