Dupa retinerea primarului de Orhei, orasul se duce de rapa. Subalternii sai s-au plans astazi intr-o conferinta de presa ca proiectele stau pe loc. Consilierii si viceprimarii l-au ridicat in slavi pe Ilan Sor si le-au cerut procurorilor sa le permita sa-l viziteze in izolatorul CNA pentru a-i cere sfatul.

Publicat:28.06.2016, 14:21

Pavel VEREJAN, CONSILIER RAIONAL, ORHEI: “Pentru nimeni nu este un secret ca noi avem foarte multe proiecte, dar evident ca fara seful nostru, primarul nostru, fara Ilan Sor, nu pot continua cu acelasi tempou. Asa ca rugam procurorul sa ne permita unele intrevederi cu primarul ca sa-i aducem la cunostinta despre situatia din oras.”

Contactata de Pro Tv, Adriana Betisor le-a sugerat functionarilor sa vina cu o cerere in scris, insa a precizat ca regimul de detentie pe care-l are primarul de Orhei, nu-i permite acestuia sa primeasca vizite. Functionarii, care astazi mai bine de o ora si-au laudat primarul, considera ca acesta este nevinovat.

Pavel VEREJAN, CONSILIER, RAIONAL ORHEI: “Este un arest politic...”

Tot astazi pe pe contul de youtube a lui Ilan Sor a aparut un spot video in care primarul de Orhei este ridicat in slavi. In  filmulet sunt prezentate realizarile facute de Sor timp de un an. 

Chiar daca recunosc ca Ilan Sor ar putea fi implicat in fraudele de la BEM, majoritatea locuitorilor din Orhei spune ca este ingrijorata pentru orasul lor si vrea ca primarul sa fie eliberat.

Nu toti insa sunt de aceeasi parere.

Ilan Shor a fost retinut miercurea trecuta pentru 72 de ore, la cateva ore dupa ce procurorii au anuntat ca cer 19 ani de inchisoare pentru Vlad Filat, iar vinerea trecuta, Sor a fost arestat pentru 30 de zile.  El este banuit de escrocherie in proportii deosebit de mari si spalare de bani, intr-un nou dosar legat de furtul miliardului. Ilan Sor a mai fost retinut pentru 72 de ore in mai anul trecut. Ulterior el a fost plasat in arest la domiciliu, iar pentru ca a candidat la functia de primar de Orhei a fost eliberat.