De cand s-a facut politician, Vladimir Plahotniuc a avut grija sa-si ascunda proprietatile de peste hotare in spatele unor firme paravan si persoane interpuse. Imperiul imobiliar din strainatate al oligarhului moldovean numara mai multe proprietati exclusiviste care n-au figurat niciodata in declaratiile lui de avere.

Publicat:05.09.2018, 09:06RISE Moldova a identificat patru dintre ele. Însiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – Bucuresti, vilele valoreaza peste 30 de milioane de euro, adica peste jumatate de miliard de lei.

Acum doi ani, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, si-a aratat în fata camerelor de luat vederi apartamentul de lux din centrul Chisinaului. În una din vitrine, printre mai multe fotografii, observam o poza de familie pe fundalul unei vile cu un stil arhitectural distinctiv.

Reporterii RISE Moldova au aflat ca aceasta proprietate se afla în una dintre cele mai scumpe metropole din lume. Mai exact, în suburbia orasului elvetian Geneva, chiar pe malul Lacului Leman. Potrivit datelor din registrul cadastral al Elvetiei, casa are o suprafata de circa 450 de metri patrati, iar terenul – peste cinci mii de metri patrati, inclusiv o portiune de lac.

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE RISE MOLDOVA