Parintii care isi duc copiii la gradinita nr 74 din capitala se plang ca sunt obligati, de catre Directia Educatie, sa schimbe institutia. Micutii sunt cu dizabilitati si au nevoie de ingrijire speciala, spun oamenii, care refuza sa frecventeze o alta gradinita. Responsabilii de la Directie sustin insa ca au luat aceasta decizie, pentru a le oferi copiilor conditii mai bune.

Publicat:11.09.2018, 15:54

Aceasta fetita s-a nascut perfect sanatoasa, dar la 9 luni de viata a facut paralizie cerebrala. Nu poate sa manance singura ori sa mearga la baie si mereu are nevoie de supraveghere. Mama spune ca de doi ani isi aduce copila la gradinita numarul 74 si a gasit aici tot de ce a avut nevoie. 

Recent, parintii au fost anuntati ca printr-o decizie a Directiei Educatie, copiii lor vor fi transferati la o alta gradinita, fapt care i-a nemultumit.  Responsabilii de la Directia Educatie ne-au spus ca picii vor merge la o gradinita tot pentru copii cu dizabilitati si ca acolo vor avea parte de ingrijire speciala.

Totusi, parintii spun ca acesti micuti se acomodeaza foarte greu la conditii si oameni noi. Iar angajatii se plang ca nu stiu ce se va intampla cu ei dupa transferarea copiilor. In aceasta situatie s-a pomenit si Stela Rusnac, de exemplu, care munceste aici de 20 de ani.

Totodata, acestia spun ca de mai mult timp nu au primit buget pentru mobilier ori manuale si jucarii, iar toate ar fi fost procurate din investitii straine.

La polul opus, cei de la Directia Educatie spun ca angajatii vor putea ramane sa activeze acolo, intrucat gradinita nr 74 urmeaza sa fie reorganizata intr-o institutie de tip obisnuit.