Google+

Parlamentare 2019. Tot ce trebuie sa stii despre alegerile de maine. Cate buletine de vot vom primi si ce documente trebuie sa prezentam la sectia de votare - VIDEO

Parlamentare 2019. Tot ce trebuie sa stii despre alegerile de maine. Cate buletine de vot vom primi si ce documente trebuie sa prezentam la sectia de votare - VIDEO
Embed:

Maine, alegatorii vor primi patru buletine de vot - doua pentru a-si alege deputatii, iar celelalte doua pentru referendumul consultativ. Cei care nu vor sa participe la plebiscit, au dreptul sa nu ia buletinele. Inainte sa iesiti din casa, asigurati-va ca aveti actele de identitate in regula.


Operatorii vor gasi numele in registrul electronic, apoi va veti indrepta spre unul dintre membrii biroului electoral, caruia ii veti prezenta buletinul. Acesta va aplica o stampila in actul de identitate, iar ulterior veti primi buletinele de vot: doua pentru alegerea deputatilor si doua pentru referendumul consultativ. Daca vreti sa participati la plebiscit, luati-le pe toate patru. Daca nu - pe cele cu intrebari le puteti lasa, fara sa semnati. 

 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: “Dupa ce ati primit buletinule de vot va indreptati spre cabina de vot. Acolo este o singura stampila.”

 

 Se interzice categoric ca in momentul votarii sa va anuntati optiunea in public.

 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: “Pe buletinele pentru alegeri o aplicati  in dreptul candidatului si respectiv a formatiunii pe care vreti sa o votati, iar pe cele pentru referendum, daca ati decis sa le luati, o puneti in dreptul optiunii pentru sau contra.”

 

 Iar in cazul unei greseli, aveti dreptul sa cereti un alt buletin de vot, dar numai o data.

 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: “Dupa ce ati votat, introduceti buletinele in urna de vot.”

 

 Camerele de supraveghere instalate in sectiile de votare nu vor compromite secretul votului. 

 

Alexandru RUSU, PRESEDINTELE SECTIEI DE VOTARE NR. 24/28, BOTANICA: “Sunt indreptate doar spre urna.”

 

Daca depistati vreo neregula in procesul de vot, trebuie sa anuntati imediat presedintele sectiei de votare, dar si observatorii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn