Partidul Liberal si-a anuntat astazi candidatul care va concura cu Maia Sandu pe circumscriptia Europa de Vest. Vasile Calmatui, stabilit la Paris de mai multi ani, va incerca sa devina deputat din diaspora. Totodata, liderul PL a evitat astazi sa spuna cand va depune actele pentru a inscrie partidul in cursa pentru parlamentare pe circumscriptia natioanala.

Publicat:11.01.2019, 15:39

 
Vasile CALMATUI:"Ma adresez catre toti concurentii electorali, atat pe circumscriptia 50 inclusiv Maia Sandu. Ma adresez tuturor concurentilor politici sa faca presiune asupra guvernului pentru a permite celor din diaspora sa voteze cu pasaportul expirat."

Liderul PL considera ca diaspora are nevoie de mai multe sectii de votare si crede ca cetatenii moldoveni de peste hotare ar trebui sa poata vota atat cu buletinele de identitate, cat si cu pasapoarte expirate. 

Dorin CHIRTOACA, LIDER PARTIDULUI LIBERAL: "50 de sectii de votare sau chiar 100 suplimentare pentru a-si exprima votul. Vot pe baza de pasaport expirat. Vot pe baza de buletin de identitate, pentru ca aceasta a fost posibil in trecut. Numar mai mare de persoane in birourile electorale."

Partidul liberal, care a anuntat ca va participa la alegeri pe circumscriptia nationala, inca n-a depus actele la CEC. 

Dorin CHIRTOACA, LIDER PARTIDULUI LIBERAL: "Ca la inceput sa sondam sa vedem care este situatia, cum vad oamenii, nesustin nu ne sustin. Se aduna semnaturi se vede care este parerea oamenilor, se discuta la partid si in fuctie de asta se fac pasii urmatori".

Anterior socialistii spuneau ca Chirtoaca si Sor sunt certati cu legea si ca nu ar trebuie sa participe la cursa electorala. Liderul PL spune ca PSRM face referire la dosarele care sunt fabricate de Plahotniuc, oponentii lor politici si prin acest lucru demonstreaza complicitatea celor doi.