PAS, PPDA, PLDM si PL s-au intalnit astazi la o prima runda de discutii pentru o eventuala colaborare la alegerile parlamentare din februarie. Reprezentantii formatiunilor sustin ca intrevederile vor continua si saptamana viitoare intrucat nu au ajuns la o intelegere comuna.

Publicat:05.11.2018, 16:53

La initiativa liberalilor, reprezentantii PAS, PPDA, PLDM si PL au avut o intrevedere astazi la sediul liberal-democratilor. Dupa doua ore de discutii, acestia au declarat ca negocierele vor continua si saptamana viitoare.  

Chiril MOTPAN, SECRETAR GENERAL, PPDA: “Inca nu am ajuns la un interes comun, dar vom mai avea intalniri. Noi nu  negociem, dar discutam niste lucruri, nu acceptam algoritm-uri sau instruiri. Se discuta pe segmentul celor mai buni candidati pe circumscriptii ca sa avem sansa reala sa castigam in cate mai multe circumscriptii. ”

Maia Sandu, a declarat ca blocul ACUM, format din PAS si Platforma DA, va sprijini doar persoane integre.

Maia SANDU, LIDER PAS: “Toti cei care vor sa coordoneze cu noi numirea candidatilor in campanie electorala trebuie sa treaca prin filtrul integritatii – Parlamentul curat. Al doilea criteriu pentru noi este meritocratia.”

Tudor DELIU, LIDER PLDM: “Ceea ce tine de filtre, PLDM este gata sa traca orice filtru pentru ca partidul s-a salubrizat demult. Suntem gata sa trecem si Parlamentul curat.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: “Ideea PL de a coordona participarea pe circumscriptii a fost sustinuta, ramane sa stabilim criteriile. Toti constientizam ca nu trebuie sa permitem sa avem o putere pro-rusa. Noi vorbim doar despre coordonarea celor 51 de circumscriptii. Problema e sa nu ne batem intre noi.”

Sambata, PAS si Platforma DA au anuntat ca vor merge impreuna in alegerile parlamentare din februarie si au prezentat cinci angajamente pe care si le vor asuma pentru a imbunatati domeniul educatiei, al justitiei si al sanatii.