Google+

Pasapoartele ar putea fi valabile nu 7, ci 10 ani, iar cuvantul nationalitate va disparea. Modificarile propuse de un grup de deputati, avizate de Guvern - VIDEO

Pasapoartele ar putea fi valabile nu 7, ci 10 ani, iar cuvantul nationalitate va disparea. Modificarile propuse de un grup de deputati, avizate de Guvern - VIDEO
Embed:

Pasapoartele ar putea fi valabile nu 7, ci 10 ani, iar cuvantul nationalitate va disparea. Sunt modificarile propuse de un grup de deputati, avizate astazi de Guvern. Proiectul mai prevede excluderea informatiei despre grupa sangvina din buletinul de identitate.


Proiectul de modificare a actelor de identitate a fost inaintat de sapte deputati, iar astazi guvernul l-a avizat. Documentul prevede ca din buletin sa dispara informatia despre grupa de sange, deoarece de cele mai multe ori aceasta este indicata gresit, iar in cazul unor transfuzii urgente, grupa de sange se determina la fata locului. Fara grupa sangvina actele ar putea fi obtinute mai rapid, iar cetatenii ar fi scutiti de cheltuieli suplimentare, spun autorii.

 

Totodata din pasaport va disparea cuvantul “nationalitate”, care este folosit cu sensul de cetatenie si ar crea o confunzie. Termenul de valabilitate al pasapoartelor ar putea fi extins de la 7 la 10 ani. Initiativa mai prevede si eliberarea buletinelor de identitate electronice cu semnatura digitala si certificatele cheilor publice. Pentru a intra in vigoare modificarile trebuie sa treaca de parlament.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn