Google+

Daca moldovenii n-au pus inca piciorul pe luna, macar sa puna mana si sa duca acolo niste mesaje. Patru tineri de la noi au venit cu aceasta idee si vor sa imprime ravasele pe o moneda de un metru. Cum vor face asta - VIDEO

Daca moldovenii n-au pus inca piciorul pe luna, macar sa puna mana si sa duca acolo niste mesaje. Patru tineri de la noi au venit cu aceasta idee si vor sa imprime ravasele pe o moneda de un metru. Cum vor face asta - VIDEO
Embed:

Patru moldoveni vin cu o idee… cosmica. Acestia si-au propus sa trimita pe Luna mesajele a mii de oameni de pe toata planeta. Acestea vor fi imprimate de o moneda cu diametru de un metru, iar fiecare doritor ar urma sa achite 90 de dolari. Tinerii spera ca in 2020 coletul lor va ajunge la destinatia finala.

 

 

“Vei avea opurtunitatea sa trimiti un mesaj individual, cu o valoare semnificativa, ce va avea drept destinatie finala – Luna. Echipa noastra va grava toate mesajele pe o moneda mare, creata dintr-un material special, care va rezista la conditiile climaterice.“ 

 

 Este mesajul pe care l-au lansat patru tineri moldoveni lumii intregi pe retelele de socializare. Ei isi propun sa adune mii de mesaje din diferite tari ale lumii si sa le graveze pe un disc numit de ei moneda, care va ajunge pe Luna. 

 

Acesta este prototipul monedei. Desi va avea diametrul de un metru, autorii spun ca nici asa miile de mesaje nu vor incapea pe suprafata acesteia. Asa ca, au gasit o solutie. 

 

Cei patru tineri ne-au povestit ca dupa ce le-a venit ideea au scris o solicitare catre NASA, care a si acceptat propunerea. Doar ca placerea costa. Pentru fiecare kilogram trimis pe Luna se achita un milion si doua sute de mii de doari. Si, apropo, coletul e cantarit pe Pamant, pentru ca pe Luna ar fi mult mai usor. 

 

Asa ca fiecare persoana care isi va dori sa trimita mesajul sau pe Luna va plati cate 90 de dolari. Zerouri se adauga daca veti dori sa fie imprimata si o fotografie. 

 

Si pentru ca sa reziste cat mai mult timp pe Luna, la conditii climaterice de pana la minus si plus 300 de grade, moneda va fi construita din materiale speciale. Tinerii spun ca, cel mai probabil, va fi folosit titan. 

 

Racheta cu care va fi expediat obiectul va fi contruita de compania internationala, Astrobotic. Se preconizeaza ca aceasta sa ajunge pe Luna la inceputul anului 2020.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn