Picturile murale capata tot mai mult teren in Chisinau. O noua pata de culoare a aparut si pe peretii unei scoli auxiliare. De aceasta data Ambasada Statelor Unite a venit cu ideea, iar un pictor tot din America a materializat-o.

Publicat:11.06.2016, 14:06


Aceasta pata de culoare o gasim  pe peretii scolii numarul 7 din capitala unde isi fac studiile copiii cu nevoi speciale. Administratia liceului crede ca pictura va aduce mai mult zambet pe fetele elevilor. 

Dupa ce a mers in toata lumea sa-i imbolnaveasca si pe altii cu talentul sau, ajungand in Africa sau chiar Romania, Phillip Martin a ajuns si la Chisinau.

Phillip MARTIN, PICTOR: “Am facut picturi murale în România, am fost în Iasi, atât de aproape.”

Phillip Martin a ajuns acum cateva zile si in tara noastra, la invitatia Ambasadei Statewlor Unite. Cu imaginatie si talent maestrul a dat o noua viata cladirii.

Phillip MARTIN, PICTOR: “Oriunde merg, eu întreb oamenii ce vor ei. Niciodata nu fac designul si zic asta e ce putem face. Vorbesc cu oamenii. Aici am vorbit cu directoarea. Ea si-a dorit ceva legat de scoala si cultura. Ea mi-a dat informatia, iar pentru mine a fost usor sa desenez.”

Pictate cu o vopsea speciala, desenele vor rezista in timp, ne asigura Phillip.

Phillip MARTIN, PICTOR: “Ar trebui sa tina vreo 20 de ani, daca nu...vreau sa ma întorc.”

In proiect s-au implicat si mai multi voluntari care spun ca dupa ce schita a fost facuta nu e nevoie de mare talent ca sa colorezi. Doar trebuie sa-ti placa.

Directoarea scolii este sigura ca scoala va fi de nerecunoscut.

“Ne bucuram ca suntem parte a acestui proiect”.

Obositi de un oras sufocat de gherete sau panouri publicitare, trecatorii s-au declarat incantati.

Saptmana trecuta Phillip Martin a realizat o pictura murala si la Tiraspol. La Chisinau el mai are de lucru cateva zile.