Partidul Liberal va merge in alegerile parlamentare din februarie impreuna cu PAS si PPDA. Decizia a fost luata astazi, dupa ce a fost supusa votului la Consiliul Republican al formatiunii, unde jurnalistii nu au avut acces. Cei din blocul ACUM spun ca liberalii sunt bine-veniti, iar fostul vicepresedinte al partidului, Valeriu Munteanu spune ca decizia luata de liberali este o minciuna si suspecteaza PL ca ar avea un alt plan decat cel despre care vorbeste.

Publicat:16.12.2018, 16:52

Dupa cinci ore de dezbateri, liberalii au decis, cu 31 de voturi – pentru, 16 - impotriva si 12 abtineri, ca vor merge la parlamentare impreuna cu blocul ACUM.

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PARTIDULUI LIBERAL:In acest fel sa consolidam fortele de opozitie, in acest fel sa avem un singur bloc democratic, pro-european si unionist, pentru a putea demola de la dictatura regimul Plahotniuc-Dodon. Participarea atat pe liste, cat si in cadrul circumscriptiilor.”

 Imediat dupa ce PL si-a anuntat decizia, Valeriu Munteanu, care acum cateva zile a parasit formatiunea pentru ca aceasta nu ar fi vrut sa participe la scrutin impreuna cu blocul ACUM, a reactionat pe pagina sa de facebook. Fostul vicepresedinte al Partidului Liberal spune ca PL ca ar avea un alt plan decat cel despre care vorbeste, iar totul ar fi fost pus la cale de Mihai Ghimpu. 

Valeriu MUNTEANU, FOSTUL VICEPRESEDINTE AL PARTIDULUI LIBERAL:Partidul continua calea aleasa - sa mearga de unul singur la alegeri, nedorind sa participe impreuna cu blocul ACUM la unificarea opozitiei autentic pro-europene.”

 Nu am reusit sa vorbim cu Valeriu Munteanu ca sa ne explice ce are in vedere. Liderul PL declara ieri despre plecarea lui Munteanu ca:

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PARTIDULUI LIBERAL:Oricate cutite imi vor fi bagate in spate, ele toate se vor intoarce in inima acelora care au faut asemenea tradari.”

 Maia Sandu si Andrei Nastase spun ca liberalii vor trebui sa treaca, ca si ceilalti, prin filtrul integritatii. 

Andrei NASTASE, LIDERUL PPDA:Suntem deschisi pentru exponentii societatii civile, oameni de buna credinta, integri, oameni de calitate in RM.“

 Maia SANDU, LIDERA PAS:Suntem deschisi pentru cei care se bucura de increderea cetateanului. Ne dorim sa avem o echipa cat mai reprezentativa.”

 Acum cateva zile, si liberal-democratii au anuntat ca isi vor delega candidatii care sa participe la parlamentare impreuna cu blocul ACUM.