Toata politia capitalei incearca sa dea de fostul Ministru de Interne. Gheorghe Papuc este insa de negasit. Pana acum, oamenii legii nu au nici o informatie despre locul unde s-ar putea afla fostul ministru insa spun ca il cauta peste unde acesta ar putea fi.

Publicat:21.01.2015, 15:52

Irina GHERASIM, REPORTER PRO TV: „Aceasta este una dintre casele fostului ministru de interne, Gheorghe Papuc. Nu se stie deocamdata daca oamenii legii au fost sau urmeaza sa vina pe aici, insa, din cate se pare in casa nu este nimeni. Toate luminile sunt stinse, iar in curte nu este nici zare de om.”

Oamenii legii spun ca au incercat astazi sa identifice locul unde s-ar putea afla Gheorghe Papuc. Ei au inceput cautarile in aceasta dimineata, cand ordinul de retinere a ajuns la politia capitalei.

Adrian JOVMIR, PURTÄ‚TOR DE CUVÂNT, DP CHISINÄ‚U: „Noi cautam, depunem toate eforturile.”

Gheorghe Papuc a fost condamnat luni la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul 7 aprilie. Chiar daca acesta a fost prezent la sedinta de judecata si a ascultat sentinta, cei de la Curtea de Apel spun ca Papuc nu a fost incatusat imediat, intrucat instanta nu are politie judecatoreasca si nu a avut cine sa-l retina. Magistratii au transmis politiei ordinul de retinere, abia aseara.

Octeabrina POPA, PURTATOR DE CUVANT, CURTEA DE APEL CHISINAU: “Dispozitivul a fost intocmit de mana, a doua zi a avut loc redactarea dispozitivului si semnarea acestuia de catre judecatorii din complet. Din momentul semnarii a fost imediat trimis organului competent.”

Aseara ordinul de retinere a ajuns la Inspectoratul General al Politiei nu insa si la politia capitalei, cea care trebuie sa-l retina. Acolo a ajus abia in aceasta dimineata. Din informatiile pe care le detin, oamenii legii spun ca Gheorghe Papuc nu a parasit tara noastra cel putin prin segmentul controlat de autoritatile de la Chisinau. Asta spune si avocatul lui Papuc. Solicitat de Pro TV, el a declarat ca a vorbit ieri cu clientul sau care i-ar fi spus ca se va preda singur la politie in zilele urmatoare. Gheorghe Papuc a fost ministru de interne in perioada comunista. Liderul PCRM, Vladimir Voronin sustine ca decizia de condamnare este una politica.

Fostul ministru de interne a fost gasit vinovat si condamnat pentru neglijenta in serviciu soldata cu moartea lui Valeriu Boboc. De rand cu el, si fostul comisar al capitalei Vladimir Botnari a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare.