Google+

Politia vine cu un mesaj dezarmant - predati armele detinute ilegal si nu veti fi pedepsiti. Oamenii legii au lansat o campanie de informare si au explicat cat de periculos este sa tineti acasa arme fara acte - VIDEO

Politia vine cu un mesaj dezarmant - predati armele detinute ilegal si nu veti fi pedepsiti. Oamenii legii au lansat o campanie de informare si au explicat cat de periculos este sa tineti acasa arme fara acte - VIDEO
Embed:

Politia vine cu un mesaj dezarmant - predati armele detinute ilegal si nu veti fi pedepsiti. Oamenii legii au lansat astazi o campanie de informare in acest sens si au explicat cat de periculos este sa tineti acasa arme fara acte. Cei care nu le predau de bunavoie, risca amenda sau chiar ani de puscarie.Marin MAXIAN, SEFUL DIRECTIEI SECURITATE PUBLICA IGP: “In cazul cand cetateanul renunta la fapta sa ilegala si respectiv o preda la politie se considera retragerea intentiei infractionale si persoana nu mai este trasa la raspundere.”

 

Cel mai des oamenii ascund acasa arme de vanatoare pentru care nu au acte, spun oamenii legii. Exista, insa, arme care categoric nu pot fi achizitionate.

 

Marin MAXIAN, SEFUL DIRECTIEI SECURITATE PUBLICA IGP: “Orice arma care depaseste calibrul de 45 de milimetri. Armele care au statut militar si armele de calibru mic care sunt utilizate pentru misiuni militare. Se considera arme din categoria A”

 

La intrebarea de unde iau aceste arme care sunt tinute in casa fara permisiunea legii, reprezentantii de inspectoratului general de politie nu ne-au raspuns clar.

 

Dupa ce acestea ajung in posesia politiei sunt supuse unei verificari, iar ulterior se decide care urmeaza a fi distruse si care - pastrate.
 

 

Marin MAXIAN, SEFUL DIRECTIEI SECURITATE PUBLICA IGP: “Acestea sunt activitatile speciale ale politiei, de investigatie si respectiv avem incercari de transportare ilegala, aduse si pe piese. Dar despre ce facem si cum facem vom reveni la finalul lunii noiembrie.”

 

Alexandru Platon are 69 de ani si este colectionar de arme. Prima arma si-a cumparat-o la varsta de 30 de ani. Acum acesta are acasa mai mult de zece, majortatea fiind pentru vanatoare.

 

Alexandru PLATON, COLECTIONAR: “De trei ori pe saptamana ne permite legislatia sa mergem la vanatoare. De mic copil iata asa se naste o pasiune, nimeni la noi in familie nu este pasionat nic de arme si nici de vanatoare.” 

 

Alexandru stie totul despre arme, a aflat asta de-a lungul timpului, din carti spune el.
 

 

Alexandru PLATON, COLECTIONAR: “Revolverele de felul acesta erau produse de nenumarati producatori, nici o agenda nici o sursa nu o sa va dea informatie deplina despre cine si cand l-a produs.”

 

Aceasta este a doua campanie organizata de politie pentru a convinge cetatenii sa predea armamentul pe care il detin ilegal. In ultimii zece ani oamenii legii au depistat in tara 19 mii de arme fara acte. Persoanele care nu predau armamentul benevol risca o amenda de la 650 la 950 de lei sau inchisoare de pana la trei ani.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn