Google+

Pregatirile pentru noul an scolar au inceput, iar tarabele sunt pline cu toate cele necesare. La cat pot ajunge cheltuielile pentru un elev - VIDEO

Pregatirile pentru noul an scolar au inceput, iar tarabele sunt pline cu toate cele necesare. La cat pot ajunge cheltuielile pentru un elev - VIDEO
Embed:

Vara e inca in toi, insa parintii care au odrasle la scoala nu uita ca toamna le va bate in curand la usa. Pregatirile pentru noul an scolar au inceput, iar tarabele sunt pline cu toate cele necesare. Comerciantii sustin insa ca vanzarile sunt mici si spera ca vor creste spre mijlocul lunii.

 

Odata cu apropierea noului an de invatamant, atat scolarii, cat si pietele din capitala se imbraca in straie noi, de sarbatoare. Chiar daca pana la 1 septembrie mai este aproape o luna, comerciantii si-au scos deja marfa la vanzare.

 

”-De cand ati iesit la vanzare cu caiete? -De 3-4 zile. -Cum sunt vanzarile? -Depinde de zi, ca la pescuit, cand este cand nu.”

 

Tarabele abunda in nuantele hainelor clasice de alb si negru.

 

”-Pe aceasta bluza cam cat as da? -280 de lei. Parintii dau, nu jertfesc. -Cea mai scumpa din butic? -350 de lei, cu danteluta.”

 

Vanzatorii afirma ca cel mai greu le este parintilor care au fete, pentru ca pe langa haine, punga li se umple si cu accesorii: colanti si funde care costa...

 

”De la 10 lei pana la 35 de lei. -Si strampii cam 20 si 30 d elei. -Astazi daca e sa trageti linie? -Cam slaba vanzarea.”

 

Parintii trebuie sa bage insa mai adanc mana in buzunar, daca pe langa haine isi doresc pentru copil si un ghiozdan nou.

 

”300-350 de lei. Sunt preturi diferite. Cu doua saptamani inainte de scoala merg.”

 

Eugen va merge cu ghiozdanul de anul trecut, spune ca e ca si nou. Azi insa a venit cu mama ca sa-l umple cu caiete. A pregatit si o lista de acasa.

 

”Caiete, agenda, de desenat, pix, creioane. S-au inceput devreme pregatirile? -Sunt nerabdator sa ma duc la scoala, sunt prietenii, invatatoarele.”

 

Alegerea este si aici bogata. Rechizitele sunt dupa gust, dar si dupa posibilitati.

 

”Avem agende de patru feluri, de la 10 pana la 60 de lei. Caiete asa 6 lei, asa 4. E foarte variat.”

 

Comerciantii spun ca vanzarile sunt inca mici, au insa si cateva explicatii.

 

”Multi primesc salariul in partea a doua a lunii. -Astazi ati vandut ceva? -Da. -Cam cat s-a adunat la sfarsitul zilei. -1200, binisor fata de zilele trecute.”

 

CHELTUIELI ŞCOALĂ

 Ghiozdan        350 lei

Camaşă/bluză    350 lei

Pantaloni/fustă 250 lei

Incălţăminte    400 lei

Rechizite       250 lei

TOTAL          1600 lei

 

O familie cu un copil, daca ar alege marfa cu un pret mediu ar plati pentru un ghiozdan 350 si o camasa cate 350 de lei, pentru o pereche de pantaloni sau o fusta 250 de lei, incaltaminte 400 de lei si in jur de 250 pentru o punga cu rechizite. Tragand linie, parintii ar trebui sa mearga la cumparaturi cu cel putin 1.600 de lei in buzunar pentru a lua strictul necesar pentru noul an scolar.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn