Google+

Va fi sarbatoare si va rasuna muzica maine in beciurile de la Cricova unde va avea loc primul festival sub pamant. Pregatirile sunt in toi - VIDEO

Va fi sarbatoare si va rasuna muzica maine in beciurile de la Cricova unde va avea loc primul festival sub pamant. Pregatirile sunt in toi - VIDEO
Embed:

A mai ramas o zi pana cand in beciurile de la Cricova va rasuna muzica. Pregatirile pentru primul festival subteran din lume, care va avea loc in cramele de la Cricova sunt in toi. Evenimentul va dura 12 ore. Scenele vor fi instalate in trei galerii, iar cei prezenti se vor distra pe o distanta de kilometri.

 

Pentru a nimeri la festival veti parcurge 19 kilometri de la Chisinau pana la Cricova. Asta o sa va ia cam 20 de minute. Va trebui sa treceti prin tot orasul Cricova pentru a ajunge la destinatie.

 

Maine intrarea in beciurile de la Cricova va fi una mai putin obisnuita. Va v-a intampina primarul oraselului subteran, rolul caruia va fi interpretat de un actor.


Dupa vin fiert, urmeaza si alte delicii.Indicatoarele de la intrare va vor ajuta sa alegeti spectacolul pe care doriti sa-l vedeti. Vor fi trei scene pe vor evolua concomitent 30 de artisti din 7 tari, care au facut deja primele repetitii. Cum festivalul subteran este o premiera mondiala si experienta este noua pentru majoritatea artistilor.

 

Artiom GOJÎI, RAY BAND KIEV: “Da noi vom cânta pentru prima dată în viaţă într-un beci atât de mare.”

 

Laura BODORIN, INTERPRETA CHISINAU: “Intr-un beci cu siguranta nu, dar afara am mai cantat in conditii mai reci, asa ca situatia nu ma sperie ca va fi un pic racoare.”

 

Sergio BESACOVICI, TRUPA BANDARADAN ITALIA: “Este pentru prima oară. Este foarte frumos. Îmi place./ În subteran? Sincer, nu. De obicei noi cântăm în stradă.”

 

Maine in oraselul subteran vor si politisti. Insa acestia nu vor intocmi procese verbale si imparti amenzi. Asa numita jandarmerie va avea avea grija ca toata lumea sa fie bine dispusa. Petrecaretii vor fi trasi pe dreapta si vor fi indemnati sa bea cate un paharel.

 

Pe o distanta de 4 kilometri veti gasi de toate. Expozitii de pictura, master class-uri gratuite, excursii, iarmaroace, bucate alese si peste 25 tipuri de vin fiert.

 

Denis SOVA, DIRECTOR GENERAL CENTRUL DE TURISM CRICOVA: „Pentru festivalul nostru sunt la momentul de fata pregatite deja aproape 3 tone de izvar de 25 feleuri, avem pregatite peste 10.000 de sticle, care pot fi si consumate si procurate in cadrul evenimentului.”

 

Cei de la Cricova isi doresc ca festivalul sa fie organizat in fiecare an pentru ca astfel sa atraga turisti, iar scopul final este sa includa beciurile in patrimoniul UNESCO.

 

Costul unui bilet este de 250 de lei si va include, un pahar de vin fiert si o tura in orasul subteran. Pana acum online au fost vandute peste 5 mii de bilete.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn