Google+

30 de zile in izolator pentru judecatoarea Liubovi Branza. Procurorii cer mandate de arestare pentru persoanele retinute in dosarul mitei pentru judecatori

Astazi procurorii au cerut mandate de arestare pentru persoanele retinute in urma perchezitiilor efectuate la Curtea de Apel si Judecatoria Centru.

 

Comunicatul emis:


Procurorii anticorupţie au înaintat, astăzi, spre examinare, judecătorilor de instrucţie din cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, demersuri de aplicare a măsurilor preventive în privinţa celor 5 judecători reţinuţi ieri şi unui procuror, într-un dosar de corupţie.


În urma examinării demersurilor procurorilor, instanţa de judecată a decis plasarea în arest preventiv în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pe un termen de 30 de zile a unui judecător, alţi 2 judecători primind 20 de zile de arest în izolatorul CNA.


Ceilalţi doi judecători şi procurorul implicaţi pe caz, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Amintim că, urmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către Procurorul General conform elementelor infracţiunii de trafic de influenţă, ulterior, la cauza respectivă fiind conexate cauzele penale privind elementele infracţiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Magistraţii sunt cercetaţi penal pentru că ar fi pretins şi primit sume de bani în proporţii deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.


Totodată, precizăm că, demersurile în privinţa celorlalte persoane reţinute pe dosar, şi anume avocatul, asistentul  judiciar, medicul şi persoana inculpată pe un dosar, urmează a fi înaintate instanţei în decursul zilei de mâine.

 

 Magistrata de la Judecatoria Chisinau, Svetlana Tizu va sta 20 de zile in izolatorul CNA. Aceasta este acuzata de corupere pasiva.

 

Judecatoarea Galina Moscalciuc a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

 

Judecătorii examinează demersul înainat de procuror privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a judecătoarei Svetlana Tizu. Avocatul spune ca pledează nevinovata.

 

UPDATE 17:24 Judecatoarea de la Curtea de Apel, Ludmila Ous a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

 

UPDATE 15:00 Prima care a fost adusa la Judecatoria Buiucani a fost judecatoarea de la Curtea de Apel, Liuvobi Branza. Magistratii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile in izolator, pe numele ei.

 

S-au facut perchezitii ieri la Curtea de Apel, dar si la Judecatoria Chisinau cu sediul in Centru. Suspectati de coruptie, zece oameni au fost retinuti, printre ei fiind cinci judecatori, un procuror si un medic. Doi dintre magistrati au examinat anterior dosarul fostului premier Vlad Filat.

 

Stirea se actualizeaza.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn