Procurorul Ivan Filimon, cel care a cerut mandat de arestare si l-a bagat la puscarie pe tanarul de 31 ani, Andrei Braguta, care dupa cateva zile s-a stins in detentie, a fost eliberat din functie.

Publicat:21.12.2017, 08:34

Procurorul Nicolae Chitoroaga ne-a declarat ca decizia a fost luata in aceasta dimineata de catre membrii Colegiului de Disciplina si Etica al procurorilor.

Ivan Filimon este procurorul care in august a cerut mandat de arestare pe numele lui Andrei Braguta, dupa ce tanarul a fost retinut in trafic pentru depasirea limitei de viteza.

Contactat de Pro TV, Filimon ne-a spus ca nu comenteaza decizia in niciun fel si ca o va ataca in instanta.

Dupa zece zile de la arest, Andrei Braguta s-a stins in conditii suspecte in penitenciar. Desi au aparut imagini in care se vede cum el este batut cu cruzime, procurorii afirma ca acesta a decedat din cauza pneumoniei.

La moment sunt trasi la raspundere 4 fosti colegi de celula a lui Braguta si trei politisti. Procurorul si judecatorul, care l-au trimis in inchisoare desi stiau despre problemele psihice ale barbatului nu sunt vizati in nici un dosar in legatura cu moartea lui Andrei Braguta.