Google+

Raportorul european pentru R. Moldova: UE va fi cu ochii pe noi si asteapta rezultate, nu doar vorbe - VIDEO

Raportorul european pentru R. Moldova: UE va fi cu ochii pe noi si asteapta rezultate, nu doar vorbe - VIDEO
Embed:

Uniunea Europeana va fi cu ochii pe noi si asteapta rezultate concrete, nu doar vorbe. Asta a declarat astazi raportorul european pentru Republica Moldova, care se afla intr-o vizita de evaluare. El sustine ca nevoie de masuri urgente in lupta cu coruptia si redresarea situatiei in sistemul bancar.

 

Petras AUSTREVICIUS, RAPORTORUL PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU RM: “2015 a fost nu cel mai bun an pentru Moldova. Țara a fost pentru o perioadă prea lungă fără Guvern şi, desigur, reformele au avut de suferit. Adică n-au fost schimbări. Moldova trebuie să meargă  mai departe doar prin schimbări concrete- sectorul bancar, măsuri anti-corupţie, nepolitizarea funcţiilor, reforme economice.”


Oficialul a avertizat coalitia de la guvernare, ca Uniunea Europeana va monitoriza foarte atent actiunile politicienilor de la noi. 


Petras AUSTREVICIUS, RAPORTORUL PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU RM: "Trebuie sa lucraţi pentru viitorul Moldovei, deaceea noi aşteptăm rezultate concrete de la coaliţie, noi vom judeca nu după vorbe, dar după rezultate. I-am spus domnului Timofti, să nu pierdeţi timpul, nu aşteptaţi, aşteptarea nu duce la nimic. Noi aşteptăm performanţe, nu doar schimb de cuvinte".


Raportorul s-a intalnit cu  partidele de la guvernare, dar si cu presedintele tarii care nu a vrut sa faca declaratii. 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Trebuie sa pregatim un document sa anuntam cand si ce vom face. Acordul cu FMI este partea cea mai importanta, speram sa avem semnat acest acord".


Oficialul european se va afla in tara noastra pana pe 11 februarie. In urmatoarele zile el se va intalni cu premierul Pavel Fili, cu presedintele Parlamentului, cu ministrul de Externe, dar si mai multi deputati.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn