Google+

Reactia CEC in privinta excluderii candidatei ACUM, Tatiana Gametchi, din cursa electorala. Iurie Ciocan: "Ea nici nu a fost inregistrata in cursa..."

Dupa ce Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de facebook ca candidata ACUM pe circumscriptia de la Rascani ar fi fost exclusa din cursa, Comisia Electorala Centrala spune ca Gametchi nici nu a fost inregistrata.

 

"În legătură cu faptul că în spaţiul public a apărut o informaţie falsă despre pretinsa scoatere din cursă a unui candidat electoral, Comisia Electorală Centrală precizează următoarele.

 

Doamna Gamretchi nu a fost înregistrată, urmare căreia a demarat procedura litigioasă. Instanţa de judecată nu a admis înregistrarea, Curtea de apel a dispus înregistrarea acesteia, iar Curtea Suprema de Justiţie a anulat decizia Curţii de apel.

 

Deoarece decizia Curţii de apel este definitivă, dar cu drept de recurs, şi intru realizarea atribuţiei de tipărire a buletinelor de vot, Tatiana Gamreţchi a fost inclusă în buletinul de vot, pentru a nu periclita procesul electoral. 

 

 Aplicind decizia irevocabila şi definitiva a CSJ in dreptul candidatei respective va fi aplicată ştampila "Retras" . Comisia cheamă actorii politici şi mass-media sa nu opereze cu informaţii false şi manipulatorii care pot periclita buna desfăşurare a alegerilor de mâine”,  se arata intr-un comunicat emis de CEC. 

 

Contactat de PROTV, membrul CEC, Iurie Ciocan, ne-a spus ca Gametchi nici nu a fost inregistrata in cursa. 

 

Acum cateva ore, membrul ACUM, Sergiu Litvinenco, a scris ca Tatiana Gametchi, candidata blocului ACUM, de pe circumscriptia Rascani a fost exclusa din cursa electorala.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn