Google+

Reactia lui Munteanu, dupa ce PL a anuntat ca merge la alegeri impreuna cu blocul ACUM

"Decizia de astazi, prin care se da de inteles ca in sfarsit domnul Ghimpu „a fost infrant” trebuie privita si tratata cu multa atentie", asta spune Munteanu, dupa ce PL a anuntat ca merge la parlamentarele din februarie 2019 impreuna cu blocul ACUM.Mesajul postat de Valeriu Munteanu: 


"Dacă era atât de „arzătoare” dorinţa PL de a merge împreună cu ACUM, decizia ar fi fost luată, spre exemplu ieri şi nu astăzi, chiar după semnarea Acordului de constituire juridică a blocului electoral ACUM. Calendarul electoral şi angajamentele temporale ale ACUM sunt binecunoscute la PL, mai ales pentru cei care au participat la 6 runde de dialog în formatul celor 4 partide...
Iată că a venit şi ziua de 16 decembrie – ziua „făgăduinţei deşarte” - ziua în care adevărul a ieşit (parţial) la suprafaţă, iar minciuna nu mai poate fi fardată cu aceleaşi rumeneli vechi şi acide – Partidul Liberal a adoptat decizia Consiliului Republican (cea de-a doua pe acest subiect, prima fiind din data de 25 noiembrie), din care se poate citi limpede (cei care pot citi integrame politice), că partidul continuă calea aleasă - să meargă de unul singur la alegeri, nedorind să participe împreună cu blocul ACUM la unificarea opoziţiei autentic pro-europene, pro-româneşti, anti-oligarhice şi anti-Putin, întru debarcarea de la guvernare a binomului euro-asiatic Plahotniuc-Dodon. Debarcare ce ne va deschide calea spre UE, spre NATO şi spre România.

 

Decizia filosofică de astăzi a PL, inspirată, cel mai probabil, de domnul Ghimpu, este decât un nou element (cu o etapă în plus) dintr-un plan bine-gândit de disipare a voturilor de dreapta, de descumpănire a alegătorilor, ori există o discrepanţă astronomică între declaraţiile proliferate în spaţiul public de preşedintele PL, conducătorul PL şi ceilalţi lideri ai partidului despre blocul ACUM şi liderii acestuia şi decizia de faţadă, prezentată cu stângăcie astăzi.

 

Decizia de astăzi, prin care se dă de înţeles că în sfârşit domnul Ghimpu „a fost înfrânt” trebuie privită şi tratată cu multă atenţie, recitind Iliada şi Odiseea, va deveni şi mai limpede, troienii ştiu de ce. Plecarea artistică de la sediul de partid a domnului Ghimpu, imediat după încheierea şedinţei, explică multe. Cu siguranţă se doreşte legitimarea fostului preşedinte al PL, ca element de „opoziţie ideatică” în cadrul partidului, întru continuarea, citez „jihadului” început în forţă de către domnul Ghimpu împotriva blocului ACUM, liber de orice angajament oficial al PL. Cine crede povestea asta, că preşedintele PL şi conducătorul PL stau sub acelaşi acoperiş, într-o frumoasă suburbie a Chişinăului, dar îşi asumă decizii politice diferite, acum şi pe viitor…Joacă pentru copii.

 

Oferta, blocului ACUM a fost şi rămâne a fi cea mai generoasă şi responsabilă paradigmă de participare la alegeri a forţelor democratice de la independenţă încoace, unde criteriile de integritate şi meritocraţie îi pot uni sub aceleaşi flamuri pe toţi cei care vor sincer şi dezinteresat ca RM să fie scoasă din „ghearele” lui Plahotniuc şi din „lăbuţele” de pluş ale lui Dodon şi doar „cei care nu văd sau nu au voie de la poliţie să vadă” nu acceptă acest lucru.

 

Astăzi a devenit şi mai limpede, că marele beneficiar al participării separate a multor partide şi „partiduţe”, pe flancul drept al eşichierului politic, inclusiv a Partidului Liberal, este Vladimir Plahotniuc.

 

Cred cu tărie că exerciţiul pe care l-am realizat în această săptămână (aspecte asupra cărora voi insista şi în continuare), a ajutat foarte mult procesul de conştientizarea de către concetăţenii noştri a necesităţii imperioase de coalizare a tuturor forţelor politice sănătoase (cu sau fără ştampilă) sub flamurile blocului ACUM, ca unică soluţie întru debarcarea de la guvernare a lui Plahotniuc şi Dodon.

 

În acelaşi timp ştiu că, cetăţenii Republicii Moldova cu viziuni unioniste, pe care i-am reprezentat în mod sincer şi cu responsabilitate întru realizarea cauzei noastre româneşti şi îi voi reprezenta în continuare vor dejuca planurile electorale încurcate şi neclare propuse de conducătorul PL (şi de alţi actori politici care au ales să nu fie de partea bună a istoriei) şi vor reprezenta forţa pozitivă catalizatoare, pentru coalizarea victorioasă a tuturor cetăţenilor în jurul blocului ACUM".

 

La inceputul saptamanii, Munteanu a parasit Partidul Liberal motivand ca liberalii au decis sa mearga separat la alegerile din februarie 2019, iar el va sustine blocul ACUM.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn