Responsabilii de la Ministerul de Intere au venit cu o reactie dupa ce, bascanul Gagauziei, Irina Vlah, a scris pe pagina sa de facebook ca este indignata de faptul ca politistul care a tras pe dreapta un sofer din Gagauzia a refuzat sa vorbeasca cu el in limba rusa si a cerut ministerului de Interne explicatii pe marginea acestui caz.

Publicat:15.01.2019, 13:03

Alina ZBANCA, CONSILIER MAI: „In momentul în care încalci legea si nu te supui cerintelor politistului, dar cauti drepturi nescrise, ar fi oportun sa te întrebi daca este corect, tinând cont de faptul ca esti cetatean al Republicii Moldova si nu al altui stat.

Ministerul de Interne nu este doar Politia, si are în subordine 17 mii de angajati.

Din fericire, acest angajat a procedat exact conform legislatiei în vigoare, iar cetateanul din Gagauzia ar trebui sa studieze minutios regulamentul circulatiei rutiere dar si limba de stat, care apropo, o sa-l ajute sa aiba o comunicare mai buna cu angajatii nostri data viitoare, si sa-si argumenteze încalcarea altfel. ”

VEZI SI: Bascanul Gagauziei, Irina Vlah, despre politistul care a refuzat sa vorbeasca in limba rusa cu un sofer din Gagauzia: "Sunt indignata. Un tanar, imbracat recent ca politist, este sigur ca nu este obligat sa vorbeasca in limba rusa"