Google+

Reactia celor de la MAI, dupa ce bascanul Gagauziei, Irina Vlah, le-a cerut o explicatie in cazul politistului care a refuzat sa vorbeasca in limba rusa cu un sofer din Gagauzia

Responsabilii de la Ministerul de Intere au venit cu o reactie dupa ce, bascanul Gagauziei, Irina Vlah, a scris pe pagina sa de facebook ca este indignata de faptul ca politistul care a tras pe dreapta un sofer din Gagauzia a refuzat sa vorbeasca cu el in limba rusa si a cerut ministerului de Interne explicatii pe marginea acestui caz.

 

Alina ZBANCA, CONSILIER MAI: „In momentul în care încalci legea şi nu te supui cerinţelor poliţistului, dar cauţi drepturi nescrise, ar fi oportun să te întrebi dacă este corect, ţinând cont de faptul că eşti cetăţean al Republicii Moldova şi nu al altui stat.

Ministerul de Interne nu este doar Poliţia, şi are în subordine 17 mii de angajaţi.

Din fericire, acest angajat a procedat exact conform legislaţiei în vigoare, iar cetăţeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze minuţios regulamentul circulaţiei rutiere dar şi limba de stat, care apropo, o să-l ajute să aibă o comunicare mai bună cu angajaţii noştri data viitoare, şi să-şi argumenteze încălcarea altfel. ”

 

VEZI SI: Bascanul Gagauziei, Irina Vlah, despre politistul care a refuzat sa vorbeasca in limba rusa cu un sofer din Gagauzia: "Sunt indignata. Un tanar, imbracat recent ca politist, este sigur ca nu este obligat sa vorbeasca in limba rusa"


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn