Calare pe crestini. Un filmulet realizat in timpul unui presupus ritual de exorcism arata cum un preot il calareste si il calca in picioare pe un tanar, care se presupune ca ar fi posedat de diavol. Filmuletul filmat in regiunea transnistreana a devenit viral pe internet, iar Mitropolia Moldovei s-a autosesizat. Va avertizam ca imaginile va pot afecta emotional.

Publicat:03.06.2015, 11:19

“-Mergem spre Ierusalim. -Nu mai pot. Parinte, daţi-mi voie sa va duc în braţe. -Nu, aşa trebuie sa ma duci. -Este pur şi simplu o umilinţa.”

Slujba de exorcizare care ar fi avut loc acum cateva saptamani s-a petrecut in parohia Hrustovaia din regiunea transnistreana. Din imagini se vede cum slujitorul bisericii sta calare pe un barbat tinandu-l de urechi si calcand-ul in picioare. Tanarul ramane culcat pe pamant, iar preotul urca cu picioarele deasupra acestuia. Nu se stie cum se comporta presupusul posedat inainte de ritual, insa in timpul procedurii de izgonire a demonului acesta se revolta, intrucat ii era greu sa-l duca pe slujitorul bisericii in spate. Preotul insa da de inteles ca se impotriveste nu el, ci presupusul demon si ii ordona sa iasa din tanar calcand-ul cu piciorul pe cap.

“-Ce ţi-am spus? -Nu te-am auzit. -Astazi vei ieşi. -Ies. -Astazi. -Da.”

Astazi, Mitropolia Moldovei a luat atitudine si a anuntat ca preotul va fi pedepsit pentru actiunile sale.

Vadim CHEIBAS, SECRETARUL MITROPOLITULUI VLADIMIR: “In mod normal asta nu se intampla asa si necesita foarte multa pregatire. In cel mai rau caz, preotul va fi mustrat si data afara.”

Oficial, Biserica Ortodoxa nu recunoaste exorcismul decat prin rugaciune, nu si prin alte actiuni aplicate fizic asupra presupusului posedat.