"Este o minciuna lansata de PD in stilul propagandei de la Kremlin". Asta spun membrii PAS, despre concluziile comisiei de ancheta privind Fundatia "Open Dialog", care potrivit democratilor ar fi finantat ilegal PAS si PPDA.

Publicat:16.11.2018, 09:52

Reactia Maiei Sandu:

"PAS nu are nicio conexiune cu Ludmila Kozlovska si fundatia „Open Dialog” si nu a fost finantat niciodata de aceasta fundatie. Unica acuzatie aberanta care se aduce este faptul ca Maia Sandu a participat la o conferinta, la invitatia mai multor membri respectati ai Parlamentului European, cu finantarea biletului si a cazarii de aceasta fundatie cu care colabora Parlamentul European.

Venim cu un îndemn catre întreaga societate si catre presa sa oprim aceasta mascarada, caci prin promovarea discutiilor despre acest subiect nu facem decât sa promovam o minciuna lansata de PD în stilul propagandei de la Kremlin si sa amplificam o înselaciune creata de regim pentru a devia atentia de la probleme grave si de la investigatii serioase.

E ca si cum am investiga daca Maia Sandu cu Angela Merkel au decis sa aduca 30 000 de sirieni la Cahul sau au decis sa-i distribuie câte 1000 în fiecare raion. Haideti sa nu participam în acest proces de fabricare a unor aberatii si de denigrare a opozitiei."

Fundatia “Open Dialog” aduna bani din operatiuni ilicite si numele acesteia figureaza in schema de spalare a banilor "Laundromatul", iar interesul institutiei fata de Republica Moldova a aparut in anul 2016, imediat dupa arestarea si extradarea din Ucraina in Moldova, a omului de afaceri Veaceslav Platon. Acestea sunt cateva dintre concluziile raportului efectuat de comisia de ancheta a Parlamentului.

Comisia a fost creata la inceputul lunii octombrie, dupa ce deputatii PD au cerut investigarea legaturilor dintre sefa fundatiei "Open Dialog" din Polonia, cu PAS si Platforma DA