Google+

Renato Usatii a anuntat ca va pleca din functia de primar al municipiului Balti: “Plahotniuc mi-a luat totul" - VIDEO

Renato Usatii a anuntat ca va pleca din functia de primar al municipiului Balti: “Plahotniuc mi-a luat totul" - VIDEO
Embed:

Baltiul ramane fara primar. Dat in cautate internationala de autoritatile de la Chisinau, Renato Usatii si-a anuntat aseara demisia. El spune ca in ultimul timp colegii sai sunt presati, iar el nu poate reveni in tara, de frica sa nu fie retinut. De tot ce i se intampla il acuza pe liderul democratilor, care deocamdata nu a reactionat.

 

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: “In aceasta saptamana, eu, Renato Usatii, in calitate de primar al orasului Balti, imi voi prezenta demisia. Daca demisionez acum, la Balti vor avea loc alegeri anticipate pe 20 mai, ziua stabilita de CEC pentru alegeri in mai multe localitati."

 

 Asta a declarat, aseara, Renato Usatii, in cadrul unei emisiuni de la TV 8. El a spus ca a luat aceasta decizie pentru ca in ultimul timp au crescut presiunile asupra colegilor sai de la primarie, dar si asupra membrilor de partid. Usatii a afirma ca la moment nu poate reveni in tara, iar orasul Balti are nevoie de un gospodar. De toate relele, il acuza pe Vlad Plahotniuc.

 

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: Plahotniuc mi-a luat totul. Mi-a luat posibilatea sa fiu cu baltenii, sa le strang mana, sa continui ceea ce am inceput.”

 

Deocamdata liderul democratilor nu a reactionat. I-au sarit in aparare, insa, colegii de partid. 

 

Sergiu SARBU, DEPUTAT PD: “Municipiul Balti se confrunta cu o criza. Astfel de declaraţie se datorează unei profunde impotente de a administra acest oraş. Regretam situaţia lor interna. A da vina pe propria incompetenta nu este corect.” 

 

 La sfarsitul lunii decembrie Renato Usatii spunea ca isi doreste un referendum pentru demiterea sa. Nu pentru ar fi vrut sa plece din functie, ci ca sa demonstreze guvernarii ca are sustinerea locuitorilor.

 

Renato USATII, PRIMAR, BALTI:Nu ne-au permis desfasurarea referendumului. Special a fost anuntat ca referendumul este cu incalcari ale unor norme juridice.”

 

 Surprinzator, demisia lui Usatii este salutata de colegii de partid.

 

Ilian CASU, VICEPRESEDINTE PN:Este un gest de maturitate politica.”

 

Potrivit lui Renato Usatii interimatul va fi asigurat de Nicolai Grigorisin, care este acum viceprimar. Renato Usatii, a castigat alegerile locale din Balti in 2015, obtinand peste 70 la suta din voturi. In vara anului 2016, Usatii a plecat la Moscova, iar ulterior pe numele sau a fost emis un mandat de arest, fiind dat si in cautare internationala. Renato Usatii este acuzat ca, in 2010, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbuntov. Usatii se declara nevinovat. El spune ca totul ar fi fost pus la cale de Vlad Plahotniuc. Liderul PD a respins invinuirile lui Usatii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn