Pasagerii garii din Chisinau au fost intampinat isi petrecuti cu dragoste. Imbracati in straie nationale, cu baloane sub forma de inimioane in mainei, angajatii de la Caile ferate au marcat astfel Dragobetele, Ziua Indragostitilor la romani. Si pe Aleea Clasicilor langa bustul lui Mihai Eminescu a fost sarbatorita dragostea.

Publicat:24.02.2018, 13:38


A fost multa culoare, zambete si veselie pe peronul garii din Chisinau. Calatorii, care au sosit astazi cu trenul de la Ungheni au primit in dar baloane sub forma de inimioara de la angajatii CFM. 

“Cum vi se pare surpriza?- Foarte placuta, neastepta ,cred ca e ziua Dragobetelor si cu aceasta ocazie.”

“Cum vi se pare surpriza? -Normal .Sarbatoriti Dragobetele?- Da. -Ce cadou veti face sotului? - Un cadou pentru barbati complet, asa frumos.”

“La multi ani si dragoste multa!”

Si pasagerii cursei Chisinau -Moscova au fost petrecuti cu baloane si melodii de dragoste.

“Plecam la serviciu, e frumos ca de sarbatoare. Sarbatoriti?- Din pacate sunt la serviciu, dar asa sarbatorim.”

Elisa BOTNARI, RESPONASABILA COMUNICARE, CFM: “Am ales aceasta cursa pentru a aduce informatia ca aceasta sarbatoare e importanta si pentru cuplurile de indragostiti de peste hotarele tarii.”

Angajatilor de la Caile Ferate le-a placut experienta, dar mai ales ca au reusit sa aduca zambete pe chipul pasagerilor.

Dragostea a fost sarbatorita astazi si pe Aleea Clasicilor din Gradina Publica. Tinerii unionisti au recitat poezii si au cantat langa bustul lui Mihai Eminescu. Au povestit trecatorilor despre Dragobete si au impartit inimioare.

“Am realizat niste aplicatii simbolul dragostei si le impartitim de Dragobete si nu in ultimul rand am atasat o panglica tricolora.”

Stefan SOFRONOVICI, CERCETATOR DE FOLCLOR: “Cel mai des pe 24, tinerii si tinerele se adunau ca sa serbeze ziua dragostei, Dragobetele. Era socotit nasul ceresc al cununii pasarilor si animalelor.” 

 Ion LESCENCO, PRESEDINTELE BLOCULUI  UNITATII NATIONALE: “Este bine sa ne cunoastem sarbatorile. Dragobetele este sarbatoarea invierii primaverii, invierii sentimentelor frumoase.”   

Putina lume marcheaza Dragobetele. Daca pe 14 februarie de Valentine's Day, florariile au fost luate cu asalt, astazi cumparatorii erau numarati pe degete. Unii recunosc ca nu stiu de aceasta sarbatoare.

“-E sambata. -De dragobete ati auzit? -De la dumneavoastra si aud.”

“Am auzit. Nu sarbatorim.”

“Mergem la persoana iubita daruim o imbratisare calda, un buchet de flori.”

Conform traditiei populare, Dragobetele este fiul Babei Dochia si este considerat un fel de Cupidon al romanilor.