Satenii din Bogzesti, raionul Telenesti vor sa dea in judecata primaria dupa ce un barbat a cazut intr-o groapa de la marginea satului si a murit. Autoritatile locale au sapat-o inca acum trei ani ca sa construiasca reteaua de canalizare, dar au lasat-o balta. Nu sunt bani, se apara primarul. Si culmea, politia nu are de gand sa deschida un dosar, considerand ca moartea barbatului a fost... un simplu incident.

Publicat:31.10.2018, 14:58


Un barbat de 52 de ani din satul Bogzesti, raionul Telenesti a murit dupa ce a cazut in groapa de la marginea satului. El a fost gasit de un satean care trecea prin preajma. Acesta a anuntat politia pentru a scoate corpul neinsufletit din apa adunata acolo. 

Aurel UNGUREANU, LOCUITOR AL SATULUI BOGZESTI: "Luni am fost sa schimb locul vacii pe imas, mergand inapoi spre casa pe langa o groapa de canalizare facuta de primarie de mai multi ani. Era un vecin cred ca intamplator a cazut in groapa si aici s-a inecat."

 Satenii sunt indignati. Groapa sta neacoperita de trei ani si de fiecare data cand trec pe acolo isi pun viata in pericol. Cel mai mult se tem pentru copii.

Liliana UNGUREANU, LOCUITOARE A SATULUI BOGZESTI: "Nu se face lucru astupa santul acesta ani de zile sta aici. O cazut in aceasta primavara ziua, o vazut si l-au salvat."

 Rudele barbatului intentioneaza sa dea in judecata primarul satului pentru ca a lasat groapa de izbeliste, fara sa o ingradeasca macar. 

Vera UNGUREANU, SORA BARBATULUI DECEDAT: "Vreau sa il dau in judecata pentru ca de ce nu o dus pana la sfarsit toate lucrarile pe care le-au inceput. Sa nu fie pierderi de viata a oamenilor aici. Vara pe aici nici nu poti trece din cauza mirosului neplacut."

 La fata locului a venit si primarul satului, Vasile Ozun care a fost luat la rost de sateni. Primarul spune ca a fost nevoit sa suspende lucrarile de constructie a retelei de canalizare pentru ca s-au terminat banii in bugetul local.

Vasile OZUN, PRIMARUL SATULUI BOGZESTI: "Dupa acest caz mi s-au deschis finantare si pana la sfarsitul anului trebuie sa finalizam toate lucrarile. Urmeaza sa instaleze doar statie de epurare."

 Primarul spune ca a luat masuri – a instalat doi pari care sa avertizeze satenii ca aici este o groapa, dar acestia ar fi fost smulsi de acolo. 

Vasile OZUN, PRIMARUL SATULUI BOGZESTI: "Aici a fost facut baraj betele acelea care stau acolo au fost puse pe margina."

 Politia din Telenesti sustine ca nu va deschide un dosar pe marginea acestui caz pentru ca nu e vorba de moarte violenta, ci de un incident.