Google+

Scandal intre Ilan Sor si seful Congresului Autoritatilor Locale, dupa ce orasul Orhei a parasit organizatia. Viorel Furdui sustine ca anumite grupuri apropiate guvernarii ar incerca cu ajutorul lui Sor sa preia conducerea organizatiei - VIDEO

Scandal intre Ilan Sor si seful Congresului Autoritatilor Locale, dupa ce orasul Orhei a parasit organizatia. Viorel Furdui sustine ca anumite grupuri apropiate guvernarii ar incerca cu ajutorul lui Sor sa preia conducerea organizatiei - VIDEO
Embed:

Scandal intre Ilan Sor si seful Congresului Autoritatilor Locale, dupa ce orasul Orhei a parasit organizatia, din care fac parte aproape toti primarii din tara. Viorel Furdui sustine ca anumite grupuri apropiate guvernarii ar incerca cu ajutorul lui Sor sa preia conducerea organizatiei. Primarul de Orhei neaga acuzatiile si spune ca in ultimul timp ONG-ul s-ar fi transformat intr-o organizatie politica, deaceea a decis sa renunte la calitatea de membru.

 

Viorel FURDUI, DIRECTOR EXECUTIV CALM "A inceput o denigrare, pe urma alta... si tot asa..."

 

Potrivit lui Furdui, grupuri apropiate guvernarii ar incerca sa-l intimideze pentru a preluat ilegal organizatia, din care fac parte aproape pe toti primarii din tara. Seful executiv al Congresului Autoritatilor locale sustine ca nu intamplator, acum cateva zile primarul de Orhei a anuntat ca parasete CALM, iar dupa asta ar fi lansat un  sir de acuzatii. Furdui crede ca Sor constrans de anumite situatii, ii ajuta pe cei care vor sa-i ia locul sau. Toate ar fi pornit, dupa ce organizatia pe care o conduce ar fi luat apararea mai multor primari retinuti de procurori, spune Furdui.

 

Viorel FURDUI, DIRECTOR EXECUTIV CALM "Sor este constrans sa faca aceste declaratii..."

 

Furdui insa nu da nume. Pe de alta parte, intr-un mesaj pe facebook, Ilan Sor, spune ca de fapt, in ultimul timp Congresul Autoritatilor Locale ar fi devenit o organizatie politica. 

 

Ilan ŞOR, PRIMAR DE ORHEI "Organizaţia condusă de Furdui a renunţat la propriile scopuri, transformându-se, pe de o parte, într-o treucă personală, iar pe de altă parte – într-o trambulină politică pentru directorul său executiv.", a scris Ilan Sor pe facebook.

 

Furdui insa neaga acuzatiile aduse de Shor. Acum cateva zile, printr-un comunicat primaria Orhei a anuntat ca paraseste Congresul Autoritatilor Locale pentru ca nu ar mai vrea sa finanteze aceasta organizatie. Potrivit lui Furdui, primaria din Orhei achita o cotizatie de membru de aproape 10 mii de lei. Congresul Autoritatilor Locale este o organizatie neguvernamentala fiind inregistrata in 2010 pentru a-i ajuta pe primari sa-si rezolve problemele pe care au in activitate. 
Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn