Google+

Scaunul cu rotile nu este o piedica sa-ti realizezi visurile. Un tanar din Slobozia-Dusca si-a deschis o afacere: coase huse pentru masini. Cum i-a venit ideea si ce a facut ca sa-i reuseasca - VIDEO

Scaunul cu rotile nu este o piedica sa-ti realizezi visurile. Un tanar din Slobozia-Dusca si-a deschis o afacere: coase huse pentru masini. Cum i-a venit ideea si ce a facut ca sa-i reuseasca - VIDEO
Embed:

Scaunul cu rotile nu este o piedica sa-ti realizezi planurile. A demonstrat-o un tanar din Slobozia-Dusca, raionul Criuleni. Acesta si-a deschis o mica afacere. Coase huse pentru masini si chiar daca nu face multi bani poate sa-si intretina familia. El a fost ajutat de o asociatie care sprijina persoanele cu dizabilitati sa se integreze in societate.

 

Sergiu are 32 de ani si de opt ani, dupa o interventie la coloana vertebrala, este tintuit in scaunul cu rotile. El spune ca a umblat mult timp prin spitale. Credea ca totul e pierdut. Disperarea lui a incetat cand asociatia Femeia si Copil - Protectie si Sprijin din Criuleni i-a daruit o masina de cusut, adaptata pentru ca el sa o poata folosi. Asa ca barbatul, care initial lucra la un service auto, si-a deschis propria afacere. Coase huse pentru masini.

 

Sergiu STRAISTARU: “Trebuia sa fac ceva sa ma ocup cu ceva in starea mea am decis sa fac huse pentru masini, la noi in raion nu prea sunt specialisti si m-am gandit sa ma apuc.”

 

Barbatul a fost casatorit si are un baietel de 7 ani in grija sa. El spune ca tot mai multi soferi solicita serviciile sale. El insa, nu se grabeste sa produca mai mult, ci... mai bine.

 

Sergiu STRAISTARU: “Pe viitor vreau sa ma ocup mai serios in ceea ce am inceput sa lucrez, speram sa apara si altfel de comenzi nu doar huse pentru masini poate pentru mobila ceva.”

 

 Sergiul lucreaza cate 4-5 ore pe zi, iar in timpul liber calatoreste. A absolvit colegiul de Transport din Chisinau, iar masina persoanala si-a adaptat-o singur.

 

Sergiu STRAISTARU: “In timpul liber ma duc pe la prieteni, fac cate 200 de km. Ma intalnesc cu prieteni, care tot sunt tintuiti in scaun cu rotile.”

 

Acelasi ONG a ajutat-o si pe Vasilina, o fetita de 7 ani din Zaicana. Micuta a suferit mai multe operatii la spate si piciore, iar acum invata sa faca primii pasi. La toamna, fetita va merge in clasa intai.

 

“Invat, scriu cu mama, daca imi da tema pe acasa doamna Elena in fiecare zi, stau cu Maxim, daca imi spune mama, eu trebuie sa o ajut pe mama ca sa stau cu fratiorul meu.”

 

 Fetita este foarte energica si plina de viata. In fiecare zi face exercitii speciale ca sa se reabiliteze. AMBIANTA:403_7836_01Inca nu a pasit pragul scolii, dar deja stie cine va deveni.

 

“-Ce vrei sa fii cand vei fi mare? - Doctor care trateaza dintii, stomatolog vreau sa fiu.” 

 

Sotii Plamadeala cresc impreuna doi copii. Cand au vazut ca fetita lor face primii pasi au inceput sa planga si sa rada in acelasi timp, neputandu-si controla emotiile.

 

Asociatia Obsteasca Femeia si Copilul - Protectie si Sprijin activeaza deja de 18 ani, iar scopul membrilor sai este sa ajute persoanele cu dizabilitati sa se integreze in societate. Proiectele acestui ONG sunt realizate din banii mai multor donatori internationali, dar si din bugetul local.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn