Google+

Noi schimbari de cadre la Guvern. Lista reconfirmarilor si eliberarilor din functii. Oleg Babenco, numit sef la Relatii Interetnice, dupa ce acum un an si-a dat demisia dupa O ZI

Schimbare de cadre la Guvern. In sedinta Guvernului de astazi s-a decis reconfirmarea, precum si eliberarea din functii a mai multor demnitari, in special a mai multor viceministri.

 

Astfel, Tudor Ulianovschi a fost eliberat din functia de viceministru al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene si numit in functia de ambasador la oficiul ONU din Geneva.

 

De asemenea, s-a decis eliberarea din functia de director general al Biroului National de Statistica, Lucia Spoiala, si numirea in aceasta functie a lui Marin Gospodarenco.

 

Si Biroul Relatii Interetnice are un nou conducator. Oleg Babenco a fost numit in locul Liliei Bolocan, care a fost eliberata din functie in baza cererii de demisie.

 

Oleg Babenco a fost deputat comunist. Pe 25 februarie 2015, acesta a fost numit sef la Biroul Relatii Interetnice, functia din care a plecat chiar a doua zi, invocand motive personale.

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor:

Reconfirmarea in functiile de viceministru al lui Ion Stratulat, Anatol Usatii si Anatolie Zolotcov.

 

Ministerul Transportului si Infrastructurii Drumurilor:

Reconfirmarea in functiile de viceministru al lui Vitalie Rapcea si Sergiu Bucataru.

 

Ministerul Mediului:

Reconfirmarea in functiile de viceministru al lui Adrian Delinschi si Victor Morgoci.

Numirea in functia de secretar de stat a Ministerului mediului, in baza concursului, a doamnei Inga Podoroghin - absolventa a facultatii de drept a USM, master la Geneva in Mediu, doctoranda la USM. Din 2005 lucreaza la Ministerul Mediului, actualmente sef de sectie in cadrul ministerului.

 

Ministerul Educatiei:

Eliberarea din functiile de viceministru a Nadejdei Cristea si a lui Ion Siscanu.

Reconfirmarea in functia de viceministru a Cristinei Boaghi.

Numirea in functiile de viceministru a Elenei Cernei (absolventa a facultatii de filologie a USM, profesor de limba si literatura romana) si a lui Vasile Marina (cu studii in R. Moldova si Ucraina, conducator al mai multor instututii, inclusiv de invatamant, autor a sute de articole stiintifice si detinator al mai multor distinctii).

 

Ministerul Tineretului si Sportului:

Eliberarea din functia de viceministru a lui Dragos Hincu.

Numirea in functia de viceministru a lui Florean Ivan.

 

Sursa foto: captura privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn