Google+

Sefa depozitului de valori a filialei din raionul Rascani a BEM, condamnata la 6 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de spalarea banilor in proportii deosebit de mari

Sefa depozitului de valori a filialei din raionul Rascani a Bancii de Economii, condamnat la 6 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de spalarea banilor in proportii deosebit de mari.

 

Comunicatul emis de Procuratura Anticoruptie:

 

"Procuratura Anticoruptie anunţă despre condamnarea de către judecătoria Drochia (sediul Râşcani) a şefei depozitului de valori a filialei din raionul Râşcani a SA „Banca de Economii”, pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor în proporţii deosebit de mari (art.243 alin.(3) lit.b) Cod penal), la o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 6 ani.

 

La pedeapsa aplicată, a fost inclus termenul pedepsei executate parţial, stabilită prin sentinţa Judecătoriei Râşcani din martie 2016 pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare a averii SA „Banca de Economii”. Astfel, inculpatei i-a fost stabilită pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pentru un termen de 8 (opt) ani.

 

În fapt, inculpata, activând în funcţia de şef al depozitului de valori a filialei SA „Banca de Economii”, în perioada anul 2007 –2014, prin înţelegere prealabilă cu mai mulţi angajaţi ai aceleiaşi instituţii bancare, având acces liber la depozitul de valori al filialei „Râşcani” a SA „Banca de Economii”, a sustras mijloace băneşti în proporţii deosebit de mari, în valută, lei moldoveneşti, dolari SUA şi euro, fapt pentru care la data de 18.03.2016 a fost condamnată la o pedeapsă în formă de închisoare pentru un termen de 7 ani.

 

Intrând în posesia mijloacelor băneşti, având intenţia spălării banilor prin convertirea, transferul, deghizarea originii, transmiterea şi deplasarea reală a banilor sustraşi, despre care ştia cu certitudine că aceştia constituie venituri ilicite, în perioada anilor 2007 – 2009, inculpata a procurat mai multe bunuri imobile în sumă totală de 1 148 810 lei.

 

În continuare, în scopul voalării acţiunilor sale infracţionale, dorind să atribuie un aspect legal sursei şi provenienţei mijloacelor băneşti, inculpata a obţinut mai multe împrumuturi cu destinaţie specială de la instituţiile bancare. Atât pe durata urmăririi penale, desfăşurate de comun cu ofiţerii CNA, cât şi la examinarea cauzei în instanţa de judecată, inculpata nu şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunii incriminate. Sentinţa este cu drept de atac."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn