Seful serviciului medical de la penitenciarul nr. 13 si vicedirectorul penitenciarului nr. 16 au fost demisi din functie, iar adjunctul celui din urma a fost sanctionat. Autoritatile urmeaza sa stabileasca daca pe numele celor trei functionari vor fi deschise dosare penale.

Publicat:08.09.2017, 14:34

Potrivit sefului Serviciului de Presa al DIP, cei doi au fost demisi astazi in urma anchetei interne initiate de catre conducerea de la Penitenciare.

Autoritatile urmeaza sa stabileasca daca cei trei si-au indeplinit obligatiunile de serviciu in cazul lui Andrei Braguta.

Ieri,  judecatorii de la Rascani au emis mandate de arestare pentru 20 de zile, in izolatorul CNA, pe numele celor trei politisti, iar detinutul, fostul coleg de celula al lui Braguta, isi va petrece urmatoarele 30 de zile in penitenciarul nr. 13.

Cazul a avut loc acum cateva saptamani. Tanarul de 31 ani a ajuns la puscarie, dupa ce s-a luat la harta cu inspectorii de patrulare, care l-au amendat pentru depasirea limitei de viteza. Rudele barbatului acuza oamenii legii ca l-ar fi batut in timp ce se afla in arest preventiv acolo si astfel ar fi survenit decesul.

Totusi, initial administratia puscariei spunea ca tanarul s-a stins de pneumonie. Medicii legisti spun ca barbatul s-a stins pe 25 august, insa resposabilii de la DIP sustin ca acesta a murit pe 26 august. Expertiza medico-legala urmeaza sa demonstreze cauza exacta a decesului. Familia barbatului spune ca se va adresa si la CEDO.