In complicitate cu sotia sa, un moldovean stabilt in SUA si-a inscenat moartea, iar familia lui a obtinut peste 2 milioane de dolari de la o companie de asigurari americana. Dupa sapte ani, moldoveanul declarat mort a fost retinut in Moldova si extradat autoritatilor americane.

Publicat:21.11.2018, 11:37

Potrivit Departamentului de Justitie american, in 2010, moldoveanul stabilit cu familia intr-un stat din America si-a facut o asigurare de viata in valoare de 2 milioane de dolari, pe numele sotiei sale.

Un an mai tarziu, cei doi soti moldoveni au pus la cale un plan pentru a beneficia de bani. Barbatul si-a inscenat moartea, iar sotia acestuia si fiul lor au obtinut cele 2 milioane de dolari

In 2011, la intrare in satul Cojusna, autoritatile de la noi au descoperit corpul neinsufletit al unui barbat. Langa cadavru erau mai multe acte, toate pe numele moldoveanului din SUA.

Ulterior, sotia acestuia a fost chemata din SUA pentru a identifica cadavrul. Ajunsa in Moldova, femeia a confirmat ca persoana decedata ar fi sotul ei. Decesul a fost inregistrat oficial, iar autoritatile au emis actele necesare pentru ca femeia sa poata incinera corpul neinsufletit.

Peste cateva zile, moldoveanca a mers cu actul de deces la compania de asigurari din SUA si a obtinut cele 2 milioane de dolari.

Planul pus la cale de cei doi soti a iesit la iveala in 2013, cand fiul lor, care se intorcea din Moldova, a fost oprit pe aeroportul din Detroit pentru verificari. Atunci, oamenii legii au gasit pe laptopul acestuia amprentele tatalui sau. Urmele lasate pe tastatura erau recente, desi barbatul fusese declarat mort in 2011. Ulterior, politistii au descoperit ca, de fapt, moldoveanul era in viata, iar moartea acestuia a fost inscenata.

In 2015 autoritatile americane l-au dat in cautare pe barbatul pretins mort si pe sotia lui.

In 2016, femeia, precum si fiul ei, au fost retinuti si condamnati. Femeia a fost condamnata la 3 ani si o luna de detentie intr-o inchisoare federala, iar fiul - la 3 ani de puscarie. Totodata, potrivit autortitatilor de acolo, fiul este obligat sa intoarca cele doua milioane de dolari.

Acum cinci zile, si moldoveanul de 54 de ani a fost retinut in Republica Moldova si extradat in SUA.

Sursa video: www.fox9.com