Socialistii acuza primarul ca ar fi dat 100 de mii de lei din bugetul local pentru un concert care nu a avut loc. Este vorba despre spectacolul dedicat aniversarii a 20 de ani a formatiei Gandul Matei. Dorin Chirtoaca recunoaste ca a alocat un ajutor formatiei, banii urmand sa fie cheltuiti pentru amenajarea arenei mari a circului, unde ar urma sa fie organizat concertul. In ce priveste data, aceasta inca nu a fost stabilita.

Publicat:26.09.2016, 16:59


Gaik VARTANEAN, CONSILIER PSRM "Noi presupunem ca este o forma ascunsa de corupere, pentru ca nu este posibil sa aloci bani pentru un concert care nu a fost, mai ales sa faci acest lucru post-factum.”

Socialistii acuza primarul de escrocherie, dupa ce ar fi descoperit o decizie de a sa prin care se aloca 100 de mii de lei formatiei Gandul Matei pentru organizarea unui concert cu ocazia a implinirii a 20 de ani. In hotarare scrie ca manifestatia urma sa aiba loc pe 21 septembrie, banii insa au fost alocati pe 23 septembrie. Manifestatia urma sa aiba loc pe arena mare a Circului, cladire care acum sta in paragina.

Pe de alta parte, solistul formatiei Gandul Matei spune ca data concertului inca nu a fost stabilita si ca, cel mai probabil, in hotararea de la primarie s-a strecurat o greseala. In ce priveste concertul aniversar, de fapt, a vrut sa le faca o surpiza fanilor sai, de aceea a decis sa organizeze sarbatoarea la circ. Si pentru ca nu are bani, a cerut ajutorul mai multor institutii publice, nu doar a primariei. 

Nicu Tarna sustine ca nu stie deocamdata cand va avea loc concertul. Pe de alta parte, socialistii au spus ca au sesizat CNA-ul sa investigheze acest caz.