Politia din Sri Lanka a gasit 87 de detonatoare de bombe in autogara principala din capitala Colombo, la o zi dupa seria de atentate sinucigase in care si-au pierdut viata cel putin 290 de persoane, inclusiv cetateni straini, relateaza AFP si Reuters.

Publicat:22.04.2019, 14:45

Fortele de ordine anunta, intr-un comunicat, ca "87 de detonatoare au fost descoperite in autogara privata Bastian Mawatha din Pettah", un cartier al capitalei situat la jumatatea distantei intre hotelurile si biserica din Colombo lovite duminica de explozii.

"Politia a gasit 12 dintre detonatoare imprastiate pe sol si, ulterior, a cercetat o groapa de gunoi in care au mai fost gasite inca 75', au precizat autoritatile.

Guvernul a anuntat luni decretarea starii de urgenta de la mijlocul noptii de luni (18:30 GMT) din motive de "securitate publica."

Starea de urgenta are drept scop intarirea actiunii fortelor de securitate, dotandu-le cu puteri speciale. Starea de urgenta "a fost decisa in scopul de a autoriza politia si cele trei forte (ale armatei) sa asigure securitatea publica", a comunicat presedintia.