Desi nu mai ninge, pe unele sosele se circula, in continuare, in conditii dificile, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Publicat:20.01.2018, 08:22


Astfel, conform informatiilor operative se circula cu dificultate pe portiunile de drum: Lipceni si Surcova, raionul Rezina, dar si in Zvezdocica, Florica, raionul Causeni.

Pe parcursul a 24 de ore pentru deszapezirea si curatarea traseelor au fost implicate 230 autospeciale cu 377 persoane.

La aceasta ora mai raman fara energiei electrica 62 de localitati din 7 raioane. Urmeaza sa fie reconectati consumatori din raioanele Criuleni, Causeni, Stefan Voda, Anenii Noi, Taracla, Cimislia si UTA Gagauzia.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii si pompierii au avut 7 interventii pentru deblocarea masinilor din zapada, fiind tractate 10 automobile, inclusiv o ambulanta cu pacient.

Actiunile salvatorilor au fost necesare pe drumuri locale si trasee din raioanele Soldanesti, Anenii Noi, Criuleni, Taraclia, Dubasari, Rezina, Orhei si Cantemir. Pentru monitorizarea, prevenirea si lichidarea situatiilor de risc, în toata tara au intervenit 463 de salvatori si pompieri cu 135 de autospeciale.

La moment nu mai sunt trasee nationale blocate.