Google+

Soferul, care anul trecut a provocat un accident la Truseni, soldat cu moartea unui tanar, ar putea sta 4, si nu 7 ani la puscarie, dupa ce si-ar fi recunoscut vina. Ce spun parintii care si-au pierdut unicul lor fiu - VIDEO

Soferul, care anul trecut a provocat un accident la Truseni, soldat cu moartea unui tanar, ar putea sta 4, si nu 7 ani la puscarie, dupa ce si-ar fi recunoscut vina. Ce spun parintii care si-au pierdut unicul lor fiu - VIDEO
Embed:

Soferul care anul trecut ar fi provocat un accident la intrarea in Truseni, in urma caruia a murit un tanar, ar putea sta 4 ani la inchisoare si nu 7 asa cum prevede legea pentru astfel de infractiuni. Si asta pentru ca suspectul si-ar fi recunoscut vina si a cerut sa fie judecat in procedura simplificata. Pe de alta parte, parintii care si-au pierdut unicul lor fiu, cer pedeapsa maxima.

 

La cea de-a doua sedinta de judecata, avocatul lui Gheorghe Moisei a cerut ca acesta sa fie judecat intr-o procedura simplificata. Barbatul este cercetat pentru ca acum un an ar fi provocat un accident, in urma caruia a murit un tanar. Iarna trecuta, barbatul nu-si recunoastea vina si cerea expertize repetate ale schemei. Astazi acesta nu a vrut sa discute cu echipa Pro TV.

 

AVOCAT INCULPAT:  -Cand si-a recunoscut vina? - La faza de urmarirea penala, avea dreptul sa ceara expertize, vroia sa stabileasca corect circumstantele.”

 

In cazul in care instanta va accepta cererea avocatului, atunci pedeapsa ar putea fi redusa cu o treime, adica Moisei ar putea fi condamnat la cel mult 4 ani si jumatate de inchisoare. O decizie va fi luata peste o luna, cand a fost fixata urmatoarea sedinta. Tot astazi, avocatul i-a spus magistratului care examineaza dosarul, ca inculpatul ar fi incercat sa discute cu rudele, pentru a le plati o recomensa, asa cum i-ar parea rau de cele intamplate, afirmatii respinse de catre parintii victimei.

 

AVOCAT INCULPAT: “-Au fost cateva intalniri, s-a discutat.” -Ce le-ati propus? -Asta nu va putem spune.”

 

Valeriu CALMATUI, TATAL VICTIMEI: “Un an si doua luni au trecut si eu abia acuma am auzit ca el si-a recunoscut vina. Cui i-a recunoscut? La fete, prin baruri? Sa raspunde pentru ceea ce a facut. Daca el a mers peste taxi, l-a facut bucati si s-a rasturnat, inseamna ca avea viteza buna.”

 

Parintii care si-au pierdut singurul fiu, cer ca barbatul care ar fi provocat accidentul sa primeasca pedeapsa maxima. 

 

Valeriu CALMATUI, TATAL VICTIMEI: “Cand s-a intamplat totul el a venit, eu i-am spus, spune cum s-a intamplat totul, eu inteleg is sofer si eu. Nu, eu nu-s de vina cu nimic. Daca imi spui cincistit, eu te iert, el nu a vrut. Acuma sa raspunda pentru minciuni si pemtru actiunile lui.”

 

Vasilisa CALMATUI, MAMA VICTIMEI: El a avut sansa sa vina. El nu a regretat, nu a vrut sa vina sa vorbeasca cu noi.”

 

Tragedia s-a produs in luna august anul trecut, la intrarea in Truseni. Victima in varsta de 34 de ani se intorcea acasa cu o masina de ocazie, cand in cale i-a iesit un alt automobil. In urma impactului, unul dintre vehicule a ajuns intr-un copac si s-a rasturnat, iar masina in care se afla tanarul a fost facuta zob.

 

In urma traumetismelor grave pe care le-a suferit, Vlad Calmatui a murit in drum spre spital, soferul din masina in care acesta se afla a scapat cu cateva fracturi, iar conducatorul auto din cealalta masina nu a patit nimic.Vor dreptate! Drama unor parinti din Truseni care de jumatate de an nu reusesc sa afle cine se face vinovat de accidentul in urma caruia si-au pierdut unicul lor fiu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn