Iubitul femeii decedate la cateva zile dupa ce a dat nastere unui copil, la Institutul Mamei si Copilului din capitala, nu acuza medicii, insa spune cu nu trebuia externata atat de rapid si ca ar fi trebuit sa stea internata in spital 10 zile. Acesta mai spune ca femeia a nascut primul copil la Causeni, insa de aceasta data medicii de acolo nu au vrut sa ii primeasca nasterea deoarece concubina sa era bolnava si le-ar fi fost frica.

Publicat:28.11.2016, 13:11

"Am ramas singur cu doi copii. Sotia a murit, nustiu din ce cauza. Ea avea diabet, eu stiu ce s-a intamplat. Dupa nasterea prin cezariana trebuia tinuta in spital aproape 10 zile, insa ea in a patra z a fost externata, iar in a opta zi a decedat.", spune sotul femeiii. 

-Se simtea rau? - Desigur. La inceput era ok, dupa ceva timp avea probleme cu tensiunea, capul o durea. Spunea ca unde a fost cusuta avea dureri. Trebuia sa ne adresam aici, la Causeni. Pe 14 noiembrie a nascut .


Despre faptul ca medicii ar fi cerut mita, sotul femeii spune i-au iertat si ca ea ar fi semnat o hartie ca nu are nimic impotriva sa fie operata. 

"- Se spune ca doctorii au cerut bani? - Noi deja i-am iertat. Ea semnat o hartie ca nu are nimic impotriva. Noi nu suntem dintr-o familie bogata, de unde sa luam bani? Si asa de la primarie am luat o polita gratis. Astia de aici s-au speriat, nu au aparate."

"-Credeti ca doctorii nu facut ceva bine? -Nu, nu cred ca doctorii au vreo vina. Doar Dumnezeu stie ce a fost acolo. -De ce de aceasta data nu a nascut aici? Pentru ca acestia din Causeni se temeau. Le-a fost frica! Pe primul copil l-a nascut aici si ei au vazut care sunt urmarile daca ai diabet-zaharat. Le-a fost frica si au spus ca nu avem astfel de aparate performante si ne-au trimis in capitala."

Potrivit Serviciul de Presa al ministerul Sanatatii, dupa operatia de cezariana femeia a sunat la linia verde a ministerului unde s-a plans ca medicii de la Institutul din capitala i-au cerut bani pentru operatie.

Astfel, dupa cateva ore femeia a sunat din nou la minister si a anuntat ca a fost deja externata.

Ulterior, la cateva zile a fost externata, potrivit vicedirectorului spitatului din Causeni, femeia s-a adresat medicilor de la Centrul de Sanatate Causeni pentru ca sa-i scoata atele ramase dupa operatia de cezariana.

Astfel, dupa interventie, femeia a mers acasa, iar ieri a fost gasita fara suflare.

Ministerul Sanatatii s-a autosesizat in legatura cu cazul pacientei din raionul Causeni, care a nascut prin cezariana la Institutul Mamei si Copilului. Astfel, a fost instituita o Comisie speciala care va examina cauza decesului.