Stare de alerta in localitatea Tocuz din raionul Causeni. 52 de persoane, printre care si sapte copii, au fost internate de urgenta la spital dupa ce s-au intoxicat la o inmormantare.

Ultimul update: 06.08.2016, 12:27 Publicat:06.08.2016, 10:20

 Potrivit primelor informatii, oamenii au inceput sa se simta rau dupa ce au mers joi dimineata la o inmormantare, iar dupa masa au gustat din bucate pregatite la masa de pomenire.Joi dimineata, aproximativ 100 de persoane au mers la o inmormantare care a avut loc in sat. Dupa slujba de pomenire, intr-o cantina de pe teritoriul bisericii, a fost amenajata masa de pomenire.

Seara, dupa ce oamenii au participat la masa de pomenire mai multi dintre ei au inceput sa se simta rau. Abia spre dimineata, primele victime au chemat ambulanta pentru a fi transportate la spital. Astfel, numarul persoanelor intoxicate care au fost transportate de urgenta la spital a ajuns la 52, printre care si 7 copii. Ultima persoana a fost internata in aceasta dimineata, in jurul orei 6.

In urma efectuarii unor analize preliminare medicii spun ca ar putea fi vorba de salmonela.

Potrivit victimelor, bucatele de pe masa au fost pregatite acasa de catre 8 gospodine din Tocuz. Acestea au amenajat masa la ora 11, iar abia la ora 14:00 oamenii au inceput a servi din bucate.

Astazi, in raion au ajuns si responsabilii de la Centrul National de Sanatate Publica pentru a investiga circumstantele in care au avut loc intoxicatiile in masa.