Start kilometri, stop kilograme. Ziua Mondiala Impotriva Obezitatii, celebrata astazi in toata lumea, a fost marcata si la Chisinau. Un grup de studenti de la Universitatea de Medicina si-au propus sa alerge la o cursa si in asa fel sa indemne oamenii care sufera de obezitate sa practice sportul. Vremea le-a cam zadarnicit planurile, asa ca in loc de cativa kilometri, tinerii au parcurs doar 300 de metri.

Publicat:11.10.2016, 16:48

Totusi, maratonul de cativa kilometri s-a anulat, distanta pentru tineri fiind micsorata la doar cateva sute de metri. Primul la finish a ajuns Vasile Morari.

In asa fel, studentii de la Universitatea de Medicina spun ca vor sa promoveze un mod sanatos de viata, practicarea sportului, dar si o alimentatie corecta.

Tot astazi, la Spitalul Clinic Republican din capitala au fost oferite consultatii gratuite, pentru cei care sufera de boli ale articulatiilor. 

Si pentru ca s-au gasit multi doritori de a consulta medicul, holul institutiei s-a umplut de oameni. Cel mai mult s-au bucurat batranii, cand au aflat ca vizita la specialisti este gratuita. 

"De o ora asteptam. Daca am venit, stam pâna la urma." 

Ludmila Iskova a povestit ca aceste consultatii i-au fost de mare folos si asta pentru ca de ani de zile nu poate scapa de durerile in genunchi. Batrana a sperat ca va gasi un specialist, care o va ajuta.

Ludmila ISKOVA: "Din cauza muncii grele, coloana vertebrala a fost deformata, dar si un umar, o mâna si un picior. Din cauza unor proceduri, un genunchi nu se mai îndoaie, asa ca merg cu cârja." 

Oamenii recunosc ca se adreseaza la medic, doar cand durerile devin insuportabile.

Consultatiile gratuite au fost organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, care va avea loc maine, marcata anual in zeci de tari, pe 12 octombrie.