O parte semnificativa a fondurilor retrase de la Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank a fost "spalata" si insusita de unii candidati ai Partidului Sor, care ar intra in urmatorul Parlament. Cativa din acesti bani, posibil ca ar fi fost folositi in campania electorala a partidului, scrie Newsmaker.md

Publicat:28.02.2019, 11:18

Declaratiile bancare ale ABLV Bank, care au fost transmies in redactia NM de avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Cretu, arata ca "miliardul" a fost scos din banca prin intermediul companiei lui Sor, de vicepresedintele partidului Marina Tauber si membrii formatiunii Maria Albot si Veaceslav Lupov (Tauber si Albot intra in urmatorul Parlament). Ei luat credit de la bancile din care a fost scos un miliard, iar apoi printr-un lant de tranzactii au returnat fonduri in conturile lor, cheltuindu-i, posibil ca si in campania electorala. Iata doar cateva exemple din circuitul banilor din miliardul furat. 

CITESTE MAI DEPARTE PE NEWSMAKER.MD

Partidul SOR ar intra in urmatorul legislativ cu 7 mandate. Ilan Sor si Marina Tauber au iesit invingatori in circumscriptiile pe care au candidat. Celelalte 5 persoane, Petru Jardan, Maria Albot, Denis Ulanov, Reghina Apostolova si Vadim Fotescu, vor trece in Legislativ de pe lista de partid.