Google+

Tehnologia care va face revolutie a ajuns si la noi in tara - O imprimanta 3D care sculpteaza in beton - VIDEO

Tehnologia care va face revolutie a ajuns si la noi in tara - O imprimanta 3D care sculpteaza in beton - VIDEO
Embed:

Tehnologia care va face revolutie a ajuns si la noi in tara. O imprimanta 3D care sculpteaza in beton obiecte de décor a inceput sa functioneze de curand. Asa ca atunci cand vine vorba de accesorii pentru casa, gradina sau parcuri nu mai este nevoie de mana de om. Masinaria face totul, mai repede si fara cusur.


Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV “Obiectele de decor pot fi realizate nu doar din beton. Materiale precum gips, lut sau cherestea la fel sunt compatibile cu maşinăria 3D. Daca ar fi confectionate manual ar dura mult mai mult. Imprimanta insa face asta in doar cateva ore.”

 

Anatolie LISNIC, CONDUCATOR DE PROIECT “Ca să faceţi asta manual, este necesară confecţionarea unei carcase. Pentru asta e nevoie de lemn, forţă şi de un specialist  care să se ocupe de formă, pentru ca mai apoi să toarne materialul.”

 

Carcasa despre care vorbeste specialistul poate fi folosita doar de trei ori, dupa care se uzeaza. Datorita imprimantei 3D, aceste scaune pot fi fabricate cu zecile zilnic.  

 

Pe langa timpul scurt de producere, imprimanta 3D toarna forme imposibile pentru tehnologia traditionala cu o acuratete de invidiat. 

 

Etibar VELIEV, ANTREPRENOR "Nu ne referim doar la economie de forţă de muncă, dar şi la unicitate. Cu atât mai mult cu cât moldovenii iubesc să se evidenţieze prin individualitate."

 

Imprimanta ocupa o suprafata de 32 de metri patrati si l-a costat bani buni pe Etibar Veliev.“În această fereastră sunt codurile de program. Este ceea ce computerul transmite imprimantei: ce să facă, cum să se mişte, când să se ridice, când să elibereze materialul."

 

Etibar VELIEV, ANTREPRENOR “Ceea ce ne limitează pe noi sunt condiţiile meteo. De vreme ce materialul se toarnă umed, vântul sau ploaia îl poate deforma. De aceea imprimanta are nevoie de un acoperiş pentru a lucra.”

 

Initatorii proiectului spun ca imprimanta de interior este unica din tara noastra, insa e abia in perioada de testare. Datorita ei, toate accesoriile de arhitectura complicate vor fi create repede, ieftin si cu precizie, asa cum se intampla demult in tarile din occident. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn