Google+

Tone de mere se strica pe camp pentru ca in acest an sunt prea multe. Asta sustine ministrul agriculturii, care a venit cu un indemn catre agricultori: sa investeasca in depozite frigorifice - VIDEO

Tone de mere se strica pe camp pentru ca in acest an sunt prea multe. Asta sustine ministrul agriculturii, care a venit cu un indemn catre agricultori: sa investeasca in depozite frigorifice - VIDEO
Embed:

Tone de mere se strica pe camp pentru ca in acest an avem o productie uriasa. Cel putin asta sustine ministrul agriculturii, care a venit cu un indemn catre agricultori, sa investeasca in depozite frigorifice. Cu frigiderele insa problema celor care au livezi de mere nu se rezolva. Chiar daca fructele se vor pastra mai mult timp, oricum nu vor avea unde sa le vanda.

 

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII, DEZVOLTARII REGIONALE SI A MEDIULUI: "In acest an avem un record de productie peste  20 la suta conform datelor estimative vom avea   mai multa productie si acest lucru a dus la aceasta dificultate."

 

 Astfel, explica ministrul agriculturii faptul in acest an tone de mere adunate de agricultori se strica pe camp. Potrivit ministrului, o solutie ar fi ca tara noastra sa dispuna de mai multe fabrici de procesare a merelor. 

 

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII, DEZVOLTARII REGIONALE SI A MEDIULUI: "Practic 4-5 intreprinderi se ocupa cu procesrea ceea ce fac cu greu fata volumului  mare e productie. Am stabilit un prem minim de achizitie, dar procesatorii nu duc cont de acesta, de 1,20 de bani."

 

 Agricultorii nu ar trebui sa-si planga de mila, dar sa investeaca in depozitele frigorifice, sustine ministrul.   

 

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII, DEZVOLTARII REGIONALE SI A MEDIULUI: "Pentru piata trebuie de lucrat. Ei s-au obisnuit ca cineva sa vina si sa le cumpere productia de pe camp. Pentru piata trebuie de lucrat."  

 

 Desi anul 2018 este un an favorabil pentru recolta de mere, unii agricultori se plang ca fructele se strica pe camp pentru ca nu au unde sa le vanda. La fabricile de suc marul este cumparat la un pret mic de 70 de bani per kilogram.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn