Silvia Radu spune ca a pierdut alegerile locale din cauza jocurilor politice facute din culise. Iar faptul ca s-a lasat sa se creada ca ar fi sustinuta de Partidul Democrat, a influentat negativ electoratul. Intr-un interviu pentru PROTV ea sustine ca ar putea candida si la anul pentru functia de primar, asta daca Andrei Nastase nu-si va indeplini bine obligatiunile.

Publicat:16.06.2018, 20:25

Dupa ce nu a trecut de primul tur, Silvia Radu spune ca a mers a doua zi la primarie, si-a strans toate lucrurile pe care le avea acolo si si-a indreptat atentia spre familie si afacerile sale.

Silvia RADU: “Suntem in perioada strangerii roadei, am cules primul soi de visine si asteptam sa se coaca urmatorul, mai avem si alte afaceri.”  

 A luptat pentru a castiga alegerile si chiar si-a dorit sa fie prima femeie primar de Chisinau. Insa, spune ea ca nu a obtinut victoria din cauza jocurilor politice facute din culise de anumite partide.

Silvia RADU: “Am facut tot posibilul. Mi-am dorit o schimbare cu adevarat si municipalitatea sa fie depolitizata, din pacate ceea ce nu s-a intamplat. Si rezultatele demostreaza ca au fost prea multe jocuri politice in culise. Am fost cu mai putini bani, mai putini oameni implicati. Am plecat cu capul sus de la primarie .”

 Radu afirma ca nu a fost sustinuta in campanie de Partidul Democrat si considera ca faptul ca s-a lasat sa se creada asta, a influentat negativ electoratul.

Silvia RADU: "Orice sustinere din partea lor e anti-sustinere. Cred ca Partidul Democrat a facut tot posibilul ca Nastase sa ajunga primar. Aceasta se dovedeste si din interviul dat de liderul PD. Acest lucru s-a intamplat nu pentru a-l face mare politician pe domnul Nastase, ci a-l face vulnerabil opiniilor publice si pentru a pregati alegerile din toamna.” 

Silvia Radu sustine ca nu vrea sa fie deputat in timpul apropiat, asa ca la alegerile din toamna nu va participa. Insa, la anul viitor ar putea reveni din nou in lupta pentru sefia capitalei.

Silvia RADU: "Daca problemele orasului nu se vor misca si nu vor fi rezolvate atunci acest lucru ma va face sa particip la anul viitor in alegeri. “Cred ca ar trebui sa fie atent la agenda consiliului si la persoanele care sunt inradacinate si au scheme coruptionale pe care e foarte greu sa le scoti din primarie. Sper ca politica sa fie pusa la o parte.”

Criticata pentru covorul de flori, care a costat aproape 2 milioane de lei si pe care l-a prezentat drept cadoul sau pentru oraseni, Radu spune acum ca nu a facut decat sa gestioneze banii primariei intr-un mod transparent. 

Silvia RADU: “Eu mi-am atribuit meritul in forma unui covor si mi-am dorit sa fie o traditie frumoasa, atunci cand se procura florile in primavera, sa fie expuse. Urmeaza ca primarul ales sa decida daca va continua acest proiect.”

Fiind in functia de primar-interimar, Radu a demis mai multi functionari, printre care seful directiei Sanatate, Mihai Moldovanu, pretorul Sectorului Ciocana, Galina Bostan si seful Directiei Transport, Oleg Poiata. Ea sustine ca daca-i reusea sa ajunga in fruntea capitalei, demisiile aveau sa continue.

Silvia RADU: “Sunt angajatii directiilor, sunt angajatii consiuliului municipal si din consilieri, primarul ales urmeaza sa-i elimine. Au fost materiale pe care le-am gasit si in baza carora au fost luate aceste decizii si au fost transmise organelor competente.”


In primul tur de scrutin, Silvia Radu a acumulat aproape 18 procente si s-a clasat pe locul trei dupa Ion Cebanu si Andrei Nastase. Ea a candidat independent.