Tragedie intr-o familie de moldoveni stabilita la Londra. Un moldovean de 36 de ani s-a stins, intr-un spital din Amsterdam, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral. Familia barbatului are nevoie de ajutor pentru a putea aduce corpul neinsufletit in Moldova.

Publicat:12.07.2018, 09:21

Tragedia s-a produs acum doua zile, in capitala Olandei. Moldoveanul de 36 de ani a ajuns la Londra in 2015.

Sotia barbatului ne-a povestit ca moldoveanul muncea la o companie de constructii din capitala britanica, iar acum trei saptamani a fost trimis la Amsderdam, intr-o deplasare de serviciu.

La Amsderdam, moldoveanul muncea la un site, iar pe 10 iulie, in timp ce se afla la lucru, brusc i s-a facut rau si a mers la spital.

Femeia ne-a spus ca, initial, sotul ei a fost internat intr-un spital, unde a suferit o interventie chirurgicala, iar ulterior, starea lui s-a agravat si a fost transportat la un alt spital din Amsderdam.

Ulterior, tanara a fost anuntata despre cele intamplate si a mers la Amsderdam. A doua zi dimineata, medicii i-au spus ca sotul ei a suferit un accident vascular cerebral, se afla in coma si ca nu mai pot face nimic pentru a-i salva viata. Barbatul a fost deconectat de la aparate.

Femeia s-a adresat la ambasada Republicii Moldova la Amsderdam, iar responsabilii de acolo i-au spus ca vor emite toate actele necesare pentru repatriere. Totodata, tanara spune ca are nevoie de cel putin 5 mii de euro pentru a putea aduce in Moldova corpul neinsufletit al barbatului.

Intr-o postare pe facebook, apropiatii si prietenii moldoveanului fac un apel catre toti cei care doresc sa ajute familia pentru a aduna banii necesari.

Barbatul era casatorit si a lasat in urma sa doi copii minori.