Caz socant in satul Panasesti. Un tanar de 23 de ani, care a urcat beat la volan, l-a lovit mortal cu masina pe fratele sau mai mare. Initial, soferul a sunat la politie fara sa marturiseasca ca el a provocat tragedia, insa ulterior, si-a recunoscut vina. Acum tanarul risca ani grei de puscarie.

Publicat:19.12.2017, 08:56

Tatiana NASTAS, REPORTER PRO TV: “Din spusele politiei tanarul de 27 de ani mergea pe acest trotuar cand la un moment dat, din aceasta directie, peste el a dat microbuzul care era condus chiar de fratele sau. Traumatismele pe care le-a suferit acesta erau incompatibile cu viata, asa ca victima s-a stins la scurt timp.”

 Tanarul, care ne-a expediat filmuletul, spune ca trecuse in acel moment prin preajma. El a observat victima intinsa pe jos si pe un barbat care statea deasupra. Martorul sustine ca nu a vazut acolo microbuzul, iar soferul nu-si recunostea vina.

“-Urcati-l sus pe targa mai repede. -Ti-i frate, te intelegem foarte bine, dar e in agonie deja. Are fractura deschisa. -Ce s-a intamplat? -Nu stiu, l-am gasit asa. -Vad ca este o bucata din toba de esapament. -Nu stiu, eu acuma l-am gasit asa.”

Ulterior, tanarul le-ar fi marturisit politistilor ca anume el era la volanul vehiculului. Totul s-ar fi intamplat in drum spre casa, care se afla la aproximativ un kilometru de locul tragediei. El a fost incatusat imediat. Desi impactul a fost destul de puternic, nimeni din oamenii care locuiesc in preajma nu a auzit nimic.

“Am vazut dimineata balta de sange, dar nu am inteles de la ce este. Abia azi pe la 11 am aflat ce s-a intamplat. Nu sa auzit nimic, suntem socati.”

 Daca va fi gasit vinovat, soferul s-ar putea alege cu o pedeapsa de pana la 8 ani de inchisoare.