Un accident cumplit s-a produs aseara in apropiere de Leuseni. O caruta in care se aflau noua oameni a fost izbita de o masina. Patru persoane, dintre care trei copii si o femeie insarcinata au murit, iar cinci sunt raniti. Soferul a fost retinut.

Publicat:19.07.2018, 13:07


Era ora 22 si 30 de minute cand pe soseaua Chisinau-Leuseni s-a produs impactul dezastruos. 

Iulia SARIVAN: “Potrivit vecinilor cele noua persoane care se aflau in caruta traversau aceasta intersectie. Veneau din satul vechi si se duceau spre satul nou. Intre timp un autocar a franat pentru a le ceda trecerea, iar o masina care se afla in spatele lui a iesit la depasire si s-a produs impactul.”

 Autoturismul a spulberat caruta in care se aflau noua oameni. Patru dintre ei au murit, iar in felul acesta trei familii au fost distruse. Liuba Gaina, o tanara de 25 de ani care ar fi fost insarcinata, spun cei care o cunosc, a murit. S-a stins si fiica sa de patru ani. Rudele sustin ca sotul femeii vine acum din Germania ca sa-si inmormanteze familia. 

Elena GAINA, SOACRA: “Pe la ora trei au venit aici si au luat iapa de pe ses. Si s-au dus si au inhamat caruta bunelului si deja cand am aflat erau morti.”

 Fratele femeii, in varsta de 20 de ani este in coma, iar astazi a fost transferat la un spital din Chisinau. Cu el era o tanara cu care acesta urma sa se casatoreasca si care a scapat doar cu rani usoare. 

Cecilia COJOCARU, MAMA VICTIMEI: “M-a sunat mama aseara si ma intreaba: “vrei sa-ti spun o bucurie ?, Andrei s-a insurat cred ca fata aceea era a noua in caruta.” 

 O alta familie distrusa este familia Mardari. Sotul, sotia si cei doi copii ai lor se aflau in caruta. Fiica lor, Gabriela de sase ani a murit, iar Alexandru, baietelul de aproape trei ani este in stare grava, in reanimare, la un spital din Chisinau. Ambii soti sunt si ei raniti si internati. 

VECINA FAMILIEI MARDARI: “Sunt oameni ca la tara, oameni cuminti nevoiasi.”   

 S-a stins si carutasul, un baiat de 16 ani care nu era ruda cu ceilalti.  Calul a ramas in viata. Parintii acestuia sunt distrusi de durere. 

MAMA VICTIMEI: “Eu nu l-am mai vazut pe dansul de sambata la amiaza. Cand am auzit aseara la ora 11 ca el a decedat.” 

Potrivit politiei, soferul care a dat peste caruta, in varsta de 34 de ani a scapat fara sa aiba de suferit. El a fost retinut si urmeaza sa fie cercetat penal.