Peste un an troleibuzele ar putea circula pe strazile Columna si Vasile Alecsandri. Este un nou proiect al autoritatilor municipale. Deocamdata nu se stie, daca va fi creata o ruta noua sau pe aceste artere vor circula rutele deja existente. Cert este ca inginerii au inceput sa instaleze deja suporturi pentru liniile de troleibuz.

Publicat:16.12.2015, 13:51

Proiectul primariei prevede ca odata cu reabilitarea strazii Vasile Alecsandri sa fie montate si noile linii de troleibuz. Astfel potrivit sefului de la Regia Transport Electric, troleibuzele ar urma de pe strada Banulescu-Bodoni sa vireze la stanga pe strada Columna si sa ajunga pe Vasile Alecsandri.


Gheorghe MORGOCI, SEF RTEC: “De acolo sa ajunga Alexei Mateevici si mai de parte pe traseu.”

 
Seful de la Regia Transport electric sustine ca noul itinerar ar permite troleibuzelor sa ocoleasca mai usor centrul capitalei in timpul manifestatiilor din Piata Marii Adunari Nationale, iar pasagerii nu vor mai fi nevoiti sa mearga pe jos de la bulevardul Renasterii. 


Locuitorii capitalei saluta idea ca pe strada Vasile Alecsandri sa circule troleibuze, nu insa si pe strada Columna. 

“E prea ingusta s-ar bloca tot orasul..”“Nu daca si aici troleibuze nu....”

 
Gheorghe MORGOCI, SEF RTEC: “Noi nu incurcam la nimeni, noua permanent ne incurca...”

Desi pe stalpii de iluminat de pe strada Vasile Alecsandri au inceput deja sa fie instalate suporturi pentru reteaua de contact a liniilor de troleibuz, seful Directiei Transport ne-a declarat ca deocamdata nimic nu este batut in cuie, ultimul cuvant urmand sa fie spus de o comisie de la primarie. Banii pentru proiect urmeaza sa fie imprumutati de la BERD.