30 de zile de arest pe numele lui Renato Usatii. Dupa o sedinta care a durat o zi intreaga, judecatoria Centru a dictat mandat de arest pe numele liderului PN, in absenta sa. Totodata, Usatii a fost dat in cautare internationala. Procurorii spun ca Usatii trebuie bagat dupa gratii, pentru ca nu s-a prezentat la audieri, fiind citat de doua ori, iar avocatii afirma ca citatiile au fost transmise cu incalcari si prin sms. In sustinerea primarului de Balti, care se afla la Moscova au venit astazi mai multi simpatizanti de-ai sai care s-au luat la harta cu politia.

Ultimul update: 24.10.2016, 19:56 Publicat:24.10.2016, 14:56


Candidatul lui Usatii la prezidentiale a venit si el la judecatorie. Ciubasenco afirma ca puterea doreste repetarea scenariului de la parlamentarele din 2014, cand partidul lui Usatii a fost scos din cursa.

Sedinta de judecata de astazi a durat ore intregi. Avocatul lui Usatii s-a tot tinut de recuzat judecatorul, insa fara succes.Mai mult, avocatul spune ca procurorii nu au motiv sa-l aresteze pe clientul sau.

Usatii, care se afla acum la Moscova a postat un filmulet pe facebook prin care il acuza pe democratul Vlad Plahotniuc de ceea ce i se incrimineaza lui. Mai exact, sambata seara, Usatii a facut publica o conversatie telefonica intre el si dupa cum sustine, un reprezentant al interlopului Vitalie Proca.

Primarul de Balti spune ca anumit acea conversatie l-ar incrimina pe Plahotniuc, pe care el il acuza de comandarea omorului lui Gherman Gorbuntov.

Usatii insista ca in Romania exista o ancheta pornita pe acest caz, iar acolo, el figureaza in calitate de martor. Saptamana trecuta, procuratura a retinut cinci persoane suspectate ca ar fi incercat sa-l convinga pe interlopul Vitalie Proca sa nege faptul ca Usatai l-a angajat pentru a-l ucide pe omul de afaceri, Gherman Gorbuntov.

 In 2012, el a fost impuscat cu 6 gloante, la Londra, insa a supravietuit. Gorbuntov il acuza pe  Renato Usatai de tentativa de omor. Bancherul rus spune ca anume la comanda acestuia el a fost impuscat acum doi ani de catre moldoveanul Vitalie Proca.